MENU

Mad&Glæde 2019

Bagermester Allan med hænderne i surdejen

Mad&Glæde 2019 – Bagermester Allan med hænderne i surdejen

 

Oplev årets madmesse Irma Mad&Glæde 2019 sammen med Il Fornaio.

Vi inviterer til en række smagsprøver med udgangspunkt i gode grøntsager og det enkle, italienske køkken.

Bliv klog på den perfekte pasta og det ultimative surdejsbrød.

Kødspiser, flexitar, vegetar, veganer – alle kan blive inspireret, når fingrene er i dejen, kniven på skærebrættet og næsen i gryden.

Fællesnævneren er nemlig glæden ved at arbejde med, og ikke mindst spise, gode økologiske råvarer.

Kom til italiensk bageworkshop

Kom på bageworkshop med vores surdejsnørd og bager, Allan, hvor vi bager to slags pizzetta og bliver klogere på bagning generelt.

Smag dig igennem forskellen på meltyper, samt hvornår og hvordan de bruges optimalt.

Hvad er en biga? Hvordan bruger jeg en surdej? Hvad er forskellen på de to? Få svar på disse og mange flere bagerelaterede spørgsmål.

Deltagelse er gratis, og tilmelding foregår på vores stand.

 

Italiensk vegetarkøkken med Elvio og Mikkel Karstad

Lørdag kl 10-11 går vores grundlægger af Il Fornaio og Era Ora, Elvio Milleri på scenen sammen med kok, madstylist og forfatter Mikkel Karstad. De inviterer dig ind i det simple, italienske køkken, der hverken behøver at være elitært, dyrt eller frelst – tværtimod. De gode råvarer taler for sig selv og de vil inspirere til, hvordan alle, uanset niveau, kan få det bedste ud af råvarerne.

Det er præcist 20 år siden at Mikkel skiftede kokkehuen fra Krogs Fiskerestaurant ud med Era Ora huen. Era Ora var netop trådt ind i det fornemme Michelin stjerne selskab – og var derfor en gastronomisk og karrieremæssig interessant restaurant for Mikkel. Et skifte der bød på kulturelle udfordringer men mest af alt en livsændrende tilgang til sit fag som kok.

På Era Ora var udgangspunktet allerede for 20 år siden vegetarisk. Det var grøntsagerne i sæson der definerede køkkenet – hvortil kødet altid kom i anden række. Det var direkte modsat af normen i det danske køkken – Michelin gourmet såvel som i hjemmet. Era Ora havde ikke et bevidst vegetarisk fokus – men byggede på virkeligheden fra det italienske køkken. Det italienske folk var primært fattige bønder med få midler – og hvor kød var en luksusvarer til specielle lejligheder. Man havde og har derimod fra naturens side, adgang til en fuldstændig fantastisk verden af grønt. Italienerne blev således eksperter i at fremelske smag og spiseoplevelser af de få men gode råvarer.

I dag er vi alle blevet mere bevidste om de miljø- og helbredsmæssige fordele ved at skære i forbruget af kød. Mange føler dog dette som et afsavn. Elvio og Mikkel vil vise at dette bestemt ikke behøver at være tilfældet. Fra scenen vil de således vise hvor dejligt simpelt og helt igennem fantastisk det italienske køkken er – med et vegetarisk udgangspunkt…..og naturligvis med simpliciteten og de gode rene råvarer i fokus.

Vi glæder os til at hylde madglæden med jer!

Læs mere om messen her

Køb din billet her