MENU

Opskrifter / Pasta

Caponata

4 Personer
Caponata

400g Il Fornaio durum fusili
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 chili
1-2 auberginer afhængig af størrelse
300g cherrytomater
1 glas Il Fornaio Polpa di pomodoro
100g Il Fornaio Cerignoala oliven, frigjort fra sten
2 spsk kapers
1 dusk basilikum
Il Fornaio Middelhavssalt og peber

Caponata er grøntsagsret, som stammer fra Sicilien. Fra tid til anden spises den også sammen med fisk eller med fisk i. Sågar kan du i Palermo få den med blæksprutte.
Hvad angår grøntsagerne er auberginen altid omdrejningspunktet sammen med tomaterne. Så er det lidt op til den enkelte om der skal eller ikke skal oliven i.

Skær rødløget i små tern og sauter dem i olivenolie sammen med finthakket chili og hvidløg. Skær auberginerne i tern og steg dem sammen med løgene. Kom nu halverede cherrytomater, oliven og kapers ved. Steg i cirka 5 minutter før polpaen tilsættes. Lad det kog endnu 10 minutter til det er kogt en smule ind. Smag til med finthakket salt, peber og finthakket basilikum. Gem nogle blade til toppen.