MENU

Opskrifter / Pasta

Funghi e nuci pappardelle

4 personer
Funghi e nuci pappardelle

400g Il Fornaio parpadelle
1 løg
1 fed hvidløg
1 dl hvidvin
2 kviste rosmarin
300g blandede svampe (Her tragtkantareller, østershatte og portobello)
75-100g valnødder
100g parmesan
Il Fornaio Middelhavssalt og peber

Svampe og valnødder. To ting der går hånd i hånd. Og samtidig er de også i sæson på samme tid. Og du behøver ikke at følge opskriften slavisk hvad angår svampe. Har du helt almindelige champignon i køleskabet, så få brugt dem.
Hvis du ønsker en mere cremet pasta, så kan du tilføje et par spiseskefulde ricotta eller lidt piskefløde.

Snit løget fint og hvidløget fint. Sauter det i olivenolie på en pande. Kom de rengjorte svampe på, så også er delt i mindre stykker. Steg svampene til de har taget en smule farve. Kom grofthakkede valnødder og finthakket rosmarin ved. Lad det varme igennem før vinen kommes på. Lad vinen koge med i 3-4 minutter før der skrues ned for varmen og den fintrevne parmesan kommes på. Hvis blandingen føles tør, kan der tilsættes en deciliter kogevand fra pastaen. Smag til med groftkværnet peber og eventuelt en smule salt.
Tilsæt den kogte pasta og lad retten samle sig i et par minutter før den serveres. Selvfølgelig med ekstra friskrevet parmesan på toppen.