MENU

Opskrifter / Antipasti

Italiensk Spread: Puntarelle in Salsa di Alici

1 portion
Italiensk Spread: Puntarelle in Salsa di Alici

300 g puntarelle

5 stk. ansjoser (fra glas)

2 fed hvidløg

1 stk. citron

100 g Parmigiano Reggiano

1 dl ekstra jomfru olivenolie

Puntarelle er en del af cikorie-familien, ligesom radicchio og julesalat og det er en af romernes yndlingsgrøntsager. Punterelle smager på en gang bittert og sødmefyldt, og den gør sig derfor rigtig godt i forhold til at bringe den bitre kontrast ind i de fem grundsmage for at skabe ultimativ velsmag. Noget danskerne har det lidt svært med at vænne sig til, men som italienerne ser som en selvfølge. Bitterstoffer er netop essentielle i den gode kogekunst, og det er en af grundene til, at puntarelle er så populær i det italienske køkken og specielt Rom.

Denne Puntarelle in Salsa di Alici spread er et take på den klassiske romerske ret af samme navn. Puntarelle kan bl.a. købes i Torvehallerne samt italienske specialbutikker.

Snit din puntarellesalat så fint som muligt. Tag halvdelen fra og svits af på en pande i olivenolie sammen med ansjoser og finthakket hvidløg 2-3 minutter. Tag af panden og vend sammen med det rå puntarelle og giv citronsaft- og skal, salt og peber og fintrevet parmesanost. Nydes på lunt eller ristet brød, f.eks. Il Fornaio Primitivo flute.