MENU

Opskrifter / Bagværk

Panettone al cioccolato

2 kager
Panettone al cioccolato

Fordej:

– 125 gr surdej, frisket op mindst 2 gange

– 400 gr tipo 00

– 200 gr vand

– 150 gr smør

– 100 gr sukker

– 90 gr æggeblomme

Dej:

– 120 gr tipo 00 hvedemel

– 20 gr vand

– 20 gr honning

– 10 gr diastatisk malt (hvis du ikke kan få fat i dette kan du også bruge maltsirup)

– 10 gr appelsinskal

– 250 gr smør

– 90 gr sukker

– 8 gr salt

– 110 gr æggeblomme

– 350 gr chokoladechips

 

Evt. 20 gram perlesukker til topping

 

Vores dygtige napolitanske bager, Emanuele, har perfektioneret sin Panettone al cioccolato opskrift over flere år, og nu vi er så heldige at havde fået opskriften af ham! Panettone er en tidskrævende kage at bage, det tager 2-3 dage at lave og kræver at du har købt en panettone form (kan købes online – se f.eks. denne) og tænker kreativt i hjemmekøkkenet, når den til sidst i processen skal hænges med bunden op. Men det bestemt muligt – og resultatet er fantastisk. En silkeblød og luftig kage med masser af aroma fra appelsin, surdej og halvbitter chokolade!

Der er mange forskellige versioner af dette klassiske julebrød, som originalt er fra Milano og er tilført tørret frugt. Kagen serveres i dag i hele Italien i juletiden og til nytår. Emanueles version er bagt på surdej, og tilføres til sidst chokolade – og vi har aldrig smagt bedre.

God fornøjelse!

Instruktioner: 

Fordej:

Bland alle fordejens ingredienser i køkkenmaskinen, og ælt den til den har en god og ensformet konsistens i ca. 20 min. Når den er klar læg i en kondiboks, indtil dens volumen er 3 gange startvolumen.

Det vil tage fra 10 til 12 timer ved stuetemperatur.

Dej:

Når fordejen har hævet færdig, kan du tilføre den i skålen til køkkenmaskinen igen og derefter de resterende ingredienser.

Ælt det hele let sammen og lad dejen hvile 1 time. Del dejen alt efter den størrelse du ønsker, og fordel dejen i bageformene. Lad den hvile i formen i yderligere 5-6 timer.

Tænd ovnen på 170 grader, imens ovnen bliver varm kan du tilføre perlesukker på toppen af kagen, og når varm sæt kagen ind i ca. 60 min til at kagen har en flot afbagning.

Når kagen er færdigbagt er det vigtigt at bunden vendes i vejret, ellers vil kagen falde sammen. Emanuelle tager to små træpinde ind i hver side af bunden og hænger den mellem to stole.

 

Læs mere om surdej her