MENU

Opskrifter / Fuldkorn

Rug pasta med ærtecreme og parmaskinke

4 personer
Rug pasta med ærtecreme og parmaskinke

Ærtecreme:

200 g optøede ærter eller friskbælgede, hvis du kan få det.
30 g parmesanost
1 fed hvidløg
2 spsk mandler
3 spsk il Fornaio ekstra jomfru olivenolie
100 g ricotta
Il Fornaio Middelhavssalt
peber

1 bundt grønne asparges
300 g Rug Fiori
8 skiver parmaskinke
1 potte ærteskud
1 Il Fornaio Focacciabrød

Kom ærter i en blender sammen med frisk revet parmesanost, presset hvidløg, hakkede mandler og olivenolie. Kør et kort øjeblik til en grov pestolignende konsistens. Rør ærtecremen med ricotta og smag til med salt og peber.

Knæk den nederste ende af aspargesene. Damp asparges i 1 min. afdryp og skær i snitter.

Kog rug pasta som angivet på emballagen. Vend pasta med ærtecreme og asparges og top med ærteskud. Server pastasalaten med parmaskinke og lunt focacciabrød.