MENU

Opskrifter / Bagværk

Pizzetta

ca. 15 stk.
Pizzetta

1000 g durummel, fx durum pizzamel

150 g durum biga

150 g fuldkornshvedesurdej (kan undværes, erstat med 100 ml vand)

150 g Ekstra jomfru olivenolie

25 g gær

5 g gær

700-800 ml vand

Dag 1: Dagen før laves durum biga: 100 gram durum, 55 ml vand og 1 gram gær æltes løst sammen. Opbevares på køkkenbordet i en lukket beholder i mindst 12 timer.

Dag 2: Alle ingredienser kommes i en kedel til en røremaskine, dog holdes 30 % af vandet tilbage. Dejen æltes ved lav hastighed i ca. 5-6 minutter og der efter ved middel hastighed. Det resterende vand tilsættes lidt efter lidt. Dejen er æltet færdig, når den slipper kedlen.

Dejen kommes i en passende skål smurt med olivenolie og opbevares på køl i mindst 12 timer og op til 48 timer.

Dag 3: Dejen tages ud fra køl og vendes ud på bord drysset med durummel. Dejen deles i passende stykker, fx 150 gram og sættes på en bageplade med bagepapir. Husk god afstand. Dejstykkerne hviler i ca. 60 minutter.

Dejstykkerne trykkes flade med fingerspidserne og påføres ønsket fyld. Husk ikke for meget fyld, da man ellers ikke kan bage pizzettaerne.

Pizzettaerne bages ved 250 C i ca. 6-8 minutter. Husk at alle ovne er forskellige, så bagetid og bagetemperatur er vejledende.

Forslag til fyld:

Kartofler i tern eller skiver (bag eller kog dem først), rosmarin, olivenolie, pecorino.

Bagt græskar i tern, spinat, chili og oliven.

Tomatsovs, basilikum, mozzarella.

Let bagte svampe og rødløg, parmesanost.

Let blancheret spinat, ricottaost og muskatnød.