MENU

Opskrifter / Aftensmad

Spaghetti ai Carciofi

2 personer
Spaghetti ai Carciofi

3 artiskokker eller artiskokhjerter på glas

1 pakke Il Fornaio 50% fuldkornsspaghetti

3 skalotteløg

5 fed hvidløg

1 dl hvidvin

200 g revet Parmigiano eller anden hård ost

1 kvist rosmarin

Salt/peber

I Italien blomstrer sæsonen for artiskokker- carciofi – typisk fra tidlig forår til slutningen af sommeren, med højdepunktet af høsten omkring april til juni. Dette er den perfekte tid til at nyde artiskokkerne på deres mest saftige og smagsfulde. Artiskokker er en vigtig del af den italienske kulinariske tradition, og i løbet af sæsonen findes de ofte i mange autentiske italienske retter, der fejrer deres unikke smag og tekstur. I denne ret laves de om til en creme der kan bruges i alt fra pastaretter eller toppes på en pizza.

Begynd med at salte dit pastavand, det skal smage som at kysse i Vesterhavet. Når vandet koger, koges pastaen i 6-8 minutter eller indtil al dente, den skal ikke knase, men må gerne have lidt bid.

Si pastaen fra og gem pastavandet. Dette saltede, stivelsesholdige vand er bunden i stort set alle pastaretter, da det emulgerer retterne og tykner dem. Det kan endda gemmes i køleskabet og genbruges.

Fjern de yderste blade på dine artiskokker, skær stilken af, så der sidder ca. 5 cm tilbage. Skær langs stilken med en urtekniv, så det hvide i stilken bliver blottet. Skær toppen af bladene af, der hvor de føles hårde.

Del artiskokken i fire på langs af stilken, og skrab hårene ud med en ske. Skær artiskokken i tynde strimler og læg dem i vand indtil brug.

Hak løg og hvidløg groft, og steg dem i olie på en pande ved middelhøj varme. Når løgene bliver blanke, tilsættes artiskokkerne, som er drænet for vand. Steg dem i 5 minutter, og tilsæt derefter hvidvinen. Når hvidvinen næsten er dampet væk, tilsættes pastavand, indtil det dækker, og dette koges ind. Når det er kogt ind, mærkes på artiskokkerne, om de er bløde nok til at blende. Hvis de er, hældes de i en blender eller stavblendes. Hvis ikke, tilsættes mere pastavand, og det koges, indtil de er møre.

Massen blendes og hældes i en pande. Osten rives i, og det opvarmes, indtil det begynder at boble. Når det bobler, tilsættes pastaen, og det hele røres rundt, indtil det er homogent. pynt med hakket rosmarin og et gavmildt rul peber. Server din spaghetti cartiofi med det samme!