MENU

Opskrifter / Suppe

tomatsuppe

4 personer
tomatsuppe

1 stort løg
2 fed hvidløg
1 grøn chili
3 store kartofler
2 spsk. Il Fornaio Extra jomfru olivenolie
3 dl grønsagsbouillon
3 laurbærblade
1 glas Il Fornaio Polpa di Pomodoro (700 ml)
Il Fornaio Middelhavssalt
peber

 

1 Il Fornaio Brød
3 spsk. Il Fornaio Extra jomfru olivenolie
2 spsk. Il Fornaio Basilikumpesto
2 spsk. Il Fornaio Extra jomfru olivenolie
1 potte frisk basilikum

Hak løget. Pres hvidløgene. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skræl kartoflerne og skær i små tern.

 

Varm olien op i en gryde. Svits løg og hvidløg ved svag varme et par minutter. Tilsæt kartofler og vend rundt. Hæld bouillon på, tilsæt laurbærblade og lad det simre under låg i ca. 15 min. til kartoflerne er møre.

Fjern laurbærbladene og blend suppen. Tilsæt Polpa di pomodoro og lad suppen koge et par minutter ved svag varme. Smag til med salt og peber.

 

Skær halvdelen af brødet i tern og vend med olivenolie. Fordel brødet på en bageplade med bagepapir og rist croutonerne i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min. til de er gyldne. Drys med middelhavssalt.

Rør basilikum pesto med lidt olivenolie til en basilikumolie.

 

Server suppen med basilikumolie, brødcroutoner og basilikumblade.