MENU

Opskrifter / Aftensmad

Mortadella e Pistacchio

1 pizza
Mortadella e Pistacchio

Pesto

  • 2 spsk hakkede, ristede pistacienødder
  • 1 håndfuld frisk basilikum, hakket
  • ½ skalotteløg, finthakket
  • Salt og peber
  • Saft fra en kvart citron

Mortadella stammer fra Bologna og går helt tilbage til romertiden, hvor man brugte stenmortere til at knuse kødet, heraf navnet. I dag er mortadella en DOP-beskyttet specialitet, og byen Bologna fejrer hvert år denne skinke med en festival.

  1. Fordel ricotta og mozzarella på pizzabunden.
  2. Bag pizzaen ved 250 °C i 4 minutter.
  3. Blend ingredienserne til pestoen, eller hak dem sammen til en grov konsistens.
  4. Efter bagning lægges mortadella-skiverne på pizzaen.
  5. Drys de ristede pistacienødder og fordel lidt af den grove pesto på toppen. Server strak