MENU

Opskrifter / Aftensmad

Pappardelle funghis a la creme

1 Pappardelle
Pappardelle funghis a la creme

Ingredienser (4 pers.)

  • 300 g pappardelle ILFORNAIO Pappardelle
  • 400 g svampe, fx kantareller
  • 5 stilke timian
  • 1 klat smør
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • 1 dl creme fraiche
  • Skal fra 1 citron
  • Extra jomfru olivenolie ILFORNAIO olivenolie
  • Salt og peber

Pappardelle funghis a la creme

Pappardelle funghi à la crème er en rig og cremet pastaret, hvor svampenes dybe umamismag får lov at spille hovedrollen. De brede pappardelle suger saucen til sig og bliver perfekt indhyllet i en silkeblød blanding af hvidvin, fløde og creme fraiche. Frisk timian og citronskal balancerer den fyldige sauce. En ret der både smager og føles komfortabel.

Fremgangsmåde

1.   Rens svampene fri for jord.

2.   Steg derefter af på en pande med en klat smør og timian.

3.   Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt ind.

4.   Tilsæt derefter creme fraiche, fløde, salt, peber og citronskal og lad det koge under låg i ca. 10 minutter.

5.   Smag til med salt og peber.

6.   Kog pastaen som angivet på pakken og vend derefter sammen med svampene.

7.   Anret på et fad med masser af friskkværnet sort peber og et lille skvæt olivenolie.

Udviklet af Alexandra Bækgaard Carstensen.
Alexandra er rundet af den kulinariske scene, har arbejdet på flere toprestauranter og senest styret gryderne hos Easy Peasy. Nu står hun i køkkenet hos Go’ Morgen Danmark – og hos os deler hun velsmagende italienske retter med sæsonens grønt og Il Fornaio’s økologiske handelsvarer. Lige til at gå til.