½ fennikel
1 spsk. Extra jomfru olivenolie
4 kviste frisk timian
1 Il Fornaio pizzabund
1 hel mozarella
Il Fornaio middelhavssalt
Peber
3-4 skiver parmaskinke
2 spsk. sorte oliven
1 spsk. basilkumspesto
parmesanost
En skøn og simpel pizza med fennikel og parmaskinke. Du kan nemt udskifte fennikel med fx spidskål eller grønkål, hvis du vil lave din helt egen version.
Skær top og bund af fennikel. Snit fennikel fint. Varm olien i en gryde og steg fennikel med timian et par minutter.
Skær mozarella i skiver og fordel på pizzabunden sammen med fennikel. Krydr med salt og peber. Bag den i ovnen ved 225 grader i 4-6 min min.
Top pizzabund med parmaskinke og oliven og dryp basilikumspesto over. Server med friskhøvlet parmesanost.
TIP: for et friskt twist til pizzaen kan du tage lidt af den stegte fennikel fra og toppe med til sidst. Det giver to dimensioner af smag fra fennikelen.
______
Tre genveje til friskbagt pizza
Uanset om du vil lave din egen pizzadej fra bunden, eller du gerne vil nøjes med at rulle og forme færdighævede surdejskugler – eller du foretrækker en færdiglavet bund, der blot skal toppes og bages derhjemme – så har Il Fornaio en løsning: