MENU

Opskrifter / Pizza

Pizza med fennikel og parmaskinke

1 pizza / 2 pers
Pizza med fennikel og parmaskinke

½ fennikel

1 spsk. Extra jomfru olivenolie

4 kviste frisk timian

1 Il Fornaio pizzabund

1 hel mozarella

Il Fornaio middelhavssalt

Peber

3-4 skiver parmaskinke

2 spsk. sorte oliven

1 spsk. basilkumspesto

parmesanost

En skøn og simpel pizza med fennikel og parmaskinke. Du kan nemt udskifte fennikel med fx spidskål eller grønkål, hvis du vil lave din helt egen version.

Skær top og bund af fennikel. Snit fennikel fint. Varm olien i en gryde og steg fennikel med timian et par minutter.

Skær mozarella i skiver og fordel på pizzabunden sammen med fennikel. Krydr med salt og peber. Bag den i ovnen ved 225 grader i 4-6 min min.

Top pizzabund med parmaskinke og oliven og dryp basilikumspesto over. Server med friskhøvlet parmesanost.

TIP: for et friskt twist til pizzaen kan du tage lidt af den stegte fennikel fra og toppe med til sidst. Det giver to dimensioner af smag fra fennikelen.

 

______

Tre genveje til friskbagt pizza

Uanset om du vil lave din egen pizzadej fra bunden, eller du gerne vil nøjes med at rulle og forme færdighævede surdejskugler – eller du foretrækker en færdiglavet bund, der blot skal toppes og bages derhjemme – så har Il Fornaio en løsning:

  1. Du finder vores opskrift på hjemmelavet pizzadej her. Du skal ikke bruge surdej, men bare en lille smule gær, og hævetiden er kun halvanden time, inden dejen er klar til bagning.
  2. Vores færdige surdejskugler finder du på frost i udvalgte supermarkeder, og de skal blot tøs op i en times tid, inden de kan rulles, formes og toppes præcis, som du har lyst til. Smagen har en skøn surdejsdybde, og crusten udvikler en fin boblende struktur under bagningen.
  3. Sidst, men ikke mindst er der selvfølgelig vores nye færdige pizzabunde skabt efter napolitansk forbillede. Kodeordene er langtidshævet, surdejsbaseret og kompromisløst. De fås i to varianter, med eller uden tomat, og findes på frost i udvalgte supermarkeder.