MENU

Opskrifter / Aftensmad

Pizza med lun gremolata og salsiccia

1 pizza
Pizza med lun gremolata og salsiccia

Til den lune gremolata:

  • 5 skalotteløg, grofthakket
  • 1 fed hvidløg, grofthakket
  • Bladene fra ½ bundt frisk oregano, grofthakket
  • 3 dl olivenolie (gerne fra Il Fornaio)

Til pizzaen:

Fremgangsmåde:

Lun gremolata:

  1. Varm olivenolien op i en gryde ved middel varme.
  2. Når olien er lun, tilsættes de grofthakkede skalotteløg og hvidløg.
  3. Lad det simre uden låg i ca. 30 minutter under omrøring hver 5. minut. Løgene skal blive bløde og let brune, men må ikke brænde.
  4. Hvis løgene efter 30 minutter endnu ikke har taget farve, skru op til middel-høj varme og rist dem under konstant omrøring i ca. 3 minutter.
  5. Tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede oregano.
  6. Hæld blandingen i et skoldet glas, hvis den skal gemmes.

Pizzaen:

  1. Forvarm ovnen til 220 °C.
  2. Rul pizzabunden ud og fordel mozzarellaen jævnt over bunden.
  3. Riv salsicciaen i små stykker og fordel den oven på mozzarellaen.
  4. Bag pizzaen i ovnen i 4 minutter, eller indtil bunden er sprød, og osten er smeltet.
  5. Tag pizzaen ud og top den straks med den lune gremolata.
  6. Server med det samme og nyd!