MENU

Opskrifter / Antipasti

Surdejspizza med citronskiver og artiskok

1 pizza / 2 pers
Surdejspizza med citronskiver og artiskok

Topping
1 kugle frisk mozzarella
1 dåse Artiskokhjerter
1 citron
10 oliven
Ekstra Jomfru Olivenolie


Pizzabund
Il Fornaio Surdejs Pizzadej

 

Surdejspizza med citronskiver? Det lyder måske lidt anderledes, men har du først prøvet at komme papirstynde citronskiver på din pizza, så er der ingen vej tilbage – det bliver en stensikker favorit. Pizzaen er frisk og kan nemt serveres som en let antipati eller som et helt måltid.

Den hvide pizza er kommet for at blive. Den er let og raffineret og giver smagen fra fyldet lov til at træde mere frem. Når pizzaen er bagt, kan den toppes med friske urter.

Skal det være ægte italiensk, så gør som i opskriften og brug vores økologiske surdejs pizzadej med den velkendte sprøde og luftige skorpe og masser af god smag. Vores italienske bagere har udviklet på opskriften gennem mange år og der er naturligvis kun brugt de bedste italienske råvarer. Du kan købe pizzadejen i Irma, SuperBrugsen, Kvickly, Bilka, Føtex, Salling Super og Føtex Food, eller online på coop.dk, nemlig.com eller føtex.dk.

Har du i stedet mod på, at lave din egen pizzadej fra bunden, så prøv vores populære opskrift på Den perfekte surdejspizza.

 

FREMGANGSMÅDE

Sæt et bagestål, pizzasten eller bageplade i ovnen og tænd den på højeste temperatur ca. 1 time før pizzaen skal bages.

 

Surdejs pizzadej

Tag pizzadejen ud af fryseren og tø den op i køleskabet dagen før. Dannes der en skorpe på dejen, kan du opløse denne ved at gnide med vand.

Stræk eller rul dejen meget tyndt ud på et meldrysset bord.

 

Pizzafyld

Riv den friske mozzarella fra hinanden og fordel den på pizzaen. Skær citronen i papirstynde skiver. Fordel et par skiver citron på pizzabunden. Læg artiskokker og oliven på. Dryp med ekstra jomfru olivenolie.

Sæt pizzaen i den varme ovn til skorpen har fået en flot farve. Bagetiden afhænger af hvor varm ovnen er – det vil ca. tage 15-18 minutter.

Tag pizzaen ud af ovnen og servér straks.

 

Så er der bare tilbage, at nyde din hjemmelavede surdejspizza med citronskiver og artiskok. Buon appetito!

 

TIP! Har du forelsket dig i vores oliven med sten? Det kan vi godt forstå, men det er lidt besværligt at spise. Du kan nemt fjerne stenen ved at lægge dine oliven på køkkenbordet og trykke dem med bunden af et glas. Stenen vil komme ud af dine oliven, og de er klar til at komme på pizzaen.

 

Prøv også vores opskrift på Surdejspizza med skinke, artiskok, svampe og oliven