MENU

Opskrifter / Antipasti

Surdejspizza med citronskiver og artiskok

1 pizza / 2 pers
Surdejspizza med citronskiver og artiskok

Topping
1 kugle frisk mozzarella
1 dåse Artiskokhjerter
1 citron
10 oliven
Ekstra Jomfru Olivenolie


Pizzabund
Il Fornaio Surdejs Pizzadej

 

Surdejspizza med citronskiver? Det lyder måske lidt anderledes, men har du først prøvet at komme papirstynde citronskiver på din pizza, så er der ingen vej tilbage – det bliver en stensikker favorit. Pizzaen er frisk og kan nemt serveres som en let antipati eller som et helt måltid.

Den hvide pizza er kommet for at blive. Den er let og raffineret og giver smagen fra fyldet lov til at træde mere frem. Når pizzaen er bagt, kan den toppes med friske urter.

Tre genveje til friskbagt pizza

Uanset om du vil lave din egen pizzadej fra bunden, eller du gerne vil nøjes med at rulle og forme færdighævede surdejskugler – eller du foretrækker en færdiglavet bund, der blot skal toppes og bages derhjemme – så har Il Fornaio en løsning:

1 Du finder vores opskrift på hjemmelavet pizzadej med gær her og en langtidshævet surdejspizza her. 

2 Vores færdige surdejskugler finder du på frost i udvalgte supermarkeder, og de skal blot tøs op i en times tid, inden de kan rulles, formes og toppes præcis, som du har lyst til. Smagen har en skøn surdejsdybde, og crusten udvikler en fin boblende struktur under bagningen.

3 Sidst, men ikke mindst er der selvfølgelig vores nye færdige pizzabunde skabt efter napolitansk forbillede. Kodeordene er langtidshævet, surdejsbaseret og kompromisløst. De fås i to varianter, med eller uden tomat, og findes på frost i udvalgte supermarkeder.

 

FREMGANGSMÅDE

Riv den friske mozzarella fra hinanden og fordel den på pizzaen. Skær citronen i papirstynde skiver. Fordel et par skiver citron på pizzabunden. Læg artiskokker og oliven på. Dryp med ekstra jomfru olivenolie.

Sæt pizzaen i den varme ovn til skorpen har fået en flot farve. Bagetiden afhænger af hvor varm ovnen er – det vil ca. tage 15-18 minutter.

Tag pizzaen ud af ovnen og servér straks.

 

Så er der bare tilbage, at nyde din hjemmelavede surdejspizza med citronskiver og artiskok. Buon appetito!

 

TIP! Har du forelsket dig i vores oliven med sten? Det kan vi godt forstå, men det er lidt besværligt at spise. Du kan nemt fjerne stenen ved at lægge dine oliven på køkkenbordet og trykke dem med bunden af et glas. Stenen vil komme ud af dine oliven, og de er klar til at komme på pizzaen.

 

Prøv også vores opskrift på Surdejspizza med skinke, artiskok, svampe og oliven