Rustikt surdejsflute bagt både på Il Fornaio's rugsurdej og fuldkornshvedesurdej.
Med rigelige mængder vand blander vi italiensk Tipo 0 hvedemel med fuldkornshvedesurdej og rugsurdej og sætter dejen til koldhævning natten over så vi får en meget våd og levende dej med store surdejsbobler. Ovnens intense varme giver Primitivo en rustik skorpe, med let svedne bobler og giver brødet sin egen karakter. Ikke to brød er ens, da vores surdeje hver dag udvikler sig forskelligt inden vi håndformer til brød i vores stenovnsbageri. Primitivo er – på trods af navnet – et af de mest håndværksmæssigt komplekse og krævende brød at bage. Den høje mængde vand, surdejene og den lange koldhævning for en optimal fermentering – sikre et saftigt, unikt og smagfuldt brød. Primitivo er således i vores optik det optimale og fantastiske resultat af samspillet mellem vand og mel – så enkelt og alligevel så komplekst.
Primitivo giver med sin seje krumme og karakteristiske smag et godt samspil til simreretter, oste og som dyppebrød til supper.
Anvendelse: Madbrød
Optøs. Bages: 7-9 min. 200 grader
Ingredienser & næringsindhold:
Ingredienser:
Tipo 0 HVEDEMEL*, vand, fuldkornshvedesurdej* (vand, FULDKORNSHVEDEMEL*), rugsurdej* (vand, RUGMEL*), havsalt med jod, BYGMALT*, gær. *=økologisk
Næringsindhold pr: 100 g:
Energi 989 / 236kcal,
Fedt 0,9 g (heraf mættede fedtsyrer 0 g),
Kulhydrat 47,6 g (heraf sukkerarter 1,4 g),
Kostfibre 2,8 g,
Protein 7,3 g,
Salt 1,3 g.
Udvalgte Kvickly butikker, Udvalgte Superbrugsen butikker, Udvalgte DagliBrugsen butikker, Udvalgte Meny butikker, Føtex, Føtex Food, Bilka, Salling