MENU

Vores brød / Siciliana Surdejs Flute

Siciliana Surdejs Flute

Siciliana Surdejs Flute

Italiensk surdejsflute med ekstra sprød skorpe og tæt saftig gylden krumme. Lavet på 100% durummel som giver brødet en krydret smag med hint af kanel.

Vores Siciliana surdejs flute er lavet på økologisk durummel fra Sicilien. Durumsurdej æltes sammen med durummel og stilles herefter til koldhævning natten over. Næste morgen bliver alle flutes formet i hånden og bagt i en stenovn. Den intense varme fra stenovnen lukker skorpen med det samme og holder på fugten. Dette er en af hemmelighederne bag den saftige og smagfulde krumme. Den sicilianske durummel er kendetegnet ved sin karakteristiske gyldne farve samt smags- og duftnuancer i retningen af kanel. Durummel har desuden et højere indhold af gluten og binder derfor vand bedre. Dette gør den optimal til de mere våde deje. Læs mere om vores økologiske durummel fra Italien her: Økologisk Durummel – Il Fornaio

Hvor?
Siciliana surdejs flute forhandles hos Løvbjerg, på nemlig.com og udvalgte Meny (Alle Meny købmænd har mulighed for at købe dem hjem til butikken, så det er altid en god idé at spørge efter dem, hvis du ikke kan finde den i din lokale Meny butik)

Sådan bruger du Siciliana surdejsflute:
Sicilianas tætte krumme og sprøde skorpe med intens smag af durum egner sig fortrinligt som:

  • ’Dyppebrød’ til supper eller i en god olivenolie med friskkværnet peber og flagesalt – fif: server let lunet
  • Antipasti – f.eks. Bruschetta eller med en hjemmelavet oliventapenade
  • Sandwichbase: skær flutet på langs og brug til sandwich. Smør først med din fortrukne pesto og tilføj smagfulde ingredienser som frisk mozzarella, San Marzano-tomater, mortadella. og frisk basilikum.

Sådan bager du dit Siciliana surdejsflute
For at opnå det bedste resultat anbefaler vi følgende fremgangsmåde:

  • Fra frost: Forvarm ovnen til 200°C. Læg den frosne flute direkte på ovnristen, og bag den i ca. 7-9 minutter, indtil den er sprød og let gylden.
  • Optøet: Hvis flutet er optøet, reduceres bagetiden til ca. 4 minutter ved samme temperatur.

Ingredienser & næringsindhold:

Ingredienser: DURUMHVEDEMEL*, vand, durum surdej* (DURUMHVEDEMEL*, vand), lys BYGMALT*, havsalt
med jod, gær (*=økologisk)

Næringsindhold pr. 100g :
Energi: 1062 kJ / 254 kcal.
Fedt 1,0 g
heraf mættede fedtsyrer 0 g
kulhydrater 49,5 g
heraf sukkerarter 2,6 g
protein 8,7 g
salt 1,2 g.

Siciliana Surdejs Flute

Kan købes i

Meny, Nemlig.com