MENU

Opskrifter / Pasta

Pasta med Nduja og soltørrede tomater

2 personer
Pasta med Nduja og soltørrede tomater

200g rigatoni pasta
100g nduja
100g semidried tomater
1 løg
1 fed hvidløg
Tørret oregano
Saft af en halv citron
Olivenolie til stegning

Nduja er en stærk, smørbar pølse fra Calabrien, som er primært baseret på svinekød. Nduja er måske ikke så udbredt i Danmark som den burde, men den er til at finde, hvis du har en god italiensk delikatesse i omegnen. Udover at smøre den selvfølgelig kan smørres på brødet, kan den også bruges i varme retter. Det kan både være for at give det ekstra lille spark til en ret eller som her, faktisk være hele hovedrolle indehaveren.
Det der faktisk tager længst tid ved denne ret er at få vandet til pastaen op og koge. Saucen til pastaen tager lige så lang tid, som pastaen skal koge. Så er der altså ingen undskyldning for take away.

Vandet til pastaen bringes i kog og saltes. I kommes pastaen og du kan starte på saucen.
Hak et løg og et fed hvidløg fint. Sauter det i olivenolie. Når løgene er klare tilsættes nduja og tomaterne, som forinden er skåret i mindre stykker. Ndujaen opløses hurtigt af varmen. Krydder med en smule oregano. Tilsæt en dl af kogevandet fra pastaen og lad det simre indtil pastaen er klar. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Vend pastaen i og lad den samle sig et minut.