MENU

Opskrifter / Dolci

120 g Il Fornaio arborio ris
9 dl sødmælk
1 vaniljestang
2 spsk g Il Fornaio sukkerrørskrystaller
400 g jordbær
revet skal af ½ ubehandlet citron
2 spsk citronsaft
1 spsk flydende honning
lilla skovsyre til pynt

4-6 personer

Kom ris og mælk i en tykbundet gryde sammen med kornene fra vaniljestangen, stangen og 2 spsk sukker. Lad det simre ved lav varme under låg i 30 min. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder fast i bunden. Sluk for varmen og lad risene køle af med vaniljestangen. Risene tykner ved afkøling, så gå efter en mere tynd konsistens end risengrød.

Skær jordbær i mindre stykker og bland med citronskal, citronsaft og honning. Server jordbærrene over rice puddingen og pynt med skovsyre. Denne opskrift kan vi også anbefale som et alternativ til de traditionelle danske risdesserter ved juletid. Vi anbefaler dog altid at bruge råvarer i sæson. Som alternativ – prøv med æble eller den måske mere åbenlyse kirsebærsauce.