1 løg
2 fed hvidløg
200 g små tomater
200 g babyspinat
1 håndfuld oliven
3 dl mosede tomater
Salt og peber
4 æg
Lidt frisk oregano eller basilikum
Godt brød – gerne grillet
Morgenmad eller nem aftensmad til 2 personer på 20 minutter.
Den ultimative morgenmad – her italian style! Shakshouka Italiano – vores italienske version inspireret af den klassiske Shakshouka.
Snit løg i tynde både og hvidløg i tynde skiver. Sautér begge dele i lidt olivenolie på en stor, varm pande. Det skal ikke tage farve.
Kom hele små tomater og spinat på, og lad spinaten falde lidt sammen.
Tilsæt oliven og mosede tomater, og krydr med salt og peber.
Lav plads til 4 æg.
Slå æggene ud på panden og skru ned for varmen.
Lad æggene sætte sig stille og roligt. Læg evt. låg på, så går det hurtigere.
Servér retten i panden, gerne toppet med oregano eller basilikum, og giv godt brød til.