Ris
100 g sorte fuldkornsris
½ liter kogende vand
1-2 tsk. salt
Fyld
2 zucchini, gerne en grøn og en gul
Extra jomfru olivenolie
Salt
1 håndfuld dild
1 håndfuld kørvel
Fisk
4-500 g kulmule i filet, uden skæl
Extra jomfru olivenolie
Salt
Lidt kørvel og dild
Vinaigrette
3 spsk. hvidvinseddike
3-4 spsk. olivenolie
1 spsk. fint hakket bananskalotteløg
3 spsk. kapers
lidt hakket dild
Til 2 personer
Om du vælger kulmule eller en anden torskefisk, er op til dig. Se hvad der er flot hos fiskehandleren og vælg det friskeste og skønneste. De sorte ris har en let bitterhed, der passer dejligt til fisk og masser af krydderurter. Disse giver smagen af dansk sommer – skønt forenet med grillede zucchini og italienske ris!
Ris: Kom risene i en gryde med kogende vand. Kog dem møre under låg ved svag varme, ca. 40 minutter. Krydr risene med salt og lad dem trække i 5 minutter.
Fyld: Skær zucchini i aflange skiver, vend dem med olivenolie og grill dem på en varm grillpande. Krydr med salt. Hak krydderurterne.
Fisk: Tjek fisken for ben. Del fisken i 2-4 flotte stykker. Rids skindet med en skarp kniv. Steg fisken med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande (gerne en slip-let pande). Tryk den godt ned mod panden, så skindet bliver sprødt over det hele. Skru ned for blusset og lad fisken stege næsten færdig på skindsiden. Tag panden af varmen, vend fisken og steg den færdig på eftervarmen. Krydr den med salt.
Vinaigrette: Rør eddike og olie sammen med løg og kapers.
Servering: Vend kogte, varme ris med zucchini og hakkede krydderurter. Anret i dybe tallerkner. Top med fisk og dryp med vinaigrette, og top med ekstra krydderurter.