250 g polenta
1 l vand
1 kvist rosmarin eller timian
2 fed hvidløgsfed
Skal og saft af en citron
1 god håndfuld revet parmasanost
Ca. 50 g smør
2 store spsk. ricotta
Et stor og godt skvæt olivenolie
Salt
Peber
Ekstra polentagryn og olivenolie til stegning
Stegt polenta er lækkert som tilbehør og formår du at få nok smag i din polentablanding, så kan den nemt bliver en favorit. I vores opskrift har vi tilsat smør, ricotta, parmesan og citron for at få den helt rigtige smag.
Sådan gør du:
Hak rosmarin og hvidløgsfed fint. Kog polentaen som anvist på pakken – sammen med hakket rosmarin og hvidløg.
Kom klumper af smør, ricotta, revet parmesan og skal- og saft fra citronen samt olivenolie i polentagryden.
Husk at smage godt til med salt og peber – juster evt. Med mere citron.
Kom polentablandingen i en beholder (vil du have dine stykker firkantet – ja, så skal beholderen være firkantet). Lad den polentaen sætte sig i min. 1 time på køl.
Vend polentaen forsigtigt ud og skær den i skiver.
Vend hvert stykke i godt med polentagryn, så de er dækket på hele skærefladen.
Steg dem gyldne i olivenolie, ca. 3-4 min. på hver side.
Servér stegt polenta som tilbehør, hvor du ellers ville have serveret fx kartofler.