MENU

Opskrifter / Aftensmad

Stegt polenta med ricotta og parmesan

4 pers
Stegt polenta med ricotta og parmesan

250 g polenta

1 l vand

1 kvist rosmarin eller timian

2 fed hvidløgsfed

Skal og saft af en citron

1 god håndfuld revet parmasanost

Ca. 50 g smør

2 store spsk. ricotta

Et stor og godt skvæt olivenolie

Salt

Peber

Ekstra polentagryn og olivenolie til stegning

Stegt polenta er lækkert som tilbehør og formår du at få nok smag i din polentablanding, så kan den nemt bliver en favorit. I vores opskrift har vi tilsat smør, ricotta, parmesan og citron for at få den helt rigtige smag.

Ingredienser til Stegt Polenta

Sådan gør du:

Hak rosmarin og hvidløgsfed fint. Kog polentaen som anvist på pakken – sammen med hakket rosmarin og hvidløg.

Kom klumper af smør, ricotta, revet parmesan og skal- og saft fra citronen samt olivenolie i polentagryden.

Husk at smage godt til med salt og peber – juster evt. Med mere citron.

Kom polentablandingen i en beholder (vil du have dine stykker firkantet – ja, så skal beholderen være firkantet). Lad den polentaen sætte sig i min. 1 time på køl.

Vend polentaen forsigtigt ud og skær den i skiver.

Stegt polenta med ricotta

Vend hvert stykke i godt med polentagryn, så de er dækket på hele skærefladen.

Opskrift på stegt polenta

Steg dem gyldne i olivenolie, ca. 3-4 min. på hver side.

Servér stegt polenta som tilbehør, hvor du ellers ville have serveret fx kartofler.

stegt polenta julemad