MENU
familien pelloni

familien pelloni

Ordentlig balsamicoeddike findes i den italienske region Emilia Romagna, nærmere bestemt ved Modena. Familien Pelloni startede for fire generationer siden med at lagre deres eddike i trætønder. I starten var eddiken tænkt som en kær arv, der skulle gives til familiens næste generationer af piger, som skulle bruge eddiken i medgift!

I 1975 blev familiefirmaet La Vecchia Dispensa endelig grundlagt med en endeløs række af potter, krukker og tønder sammen med familiens kæreste eje ”ACETAIAEN”, som for årtier tilbage grundlagde den første ”eddike-mor”.

I dag starter alle eddiker med en kvindes navn, i respekt for de generationer af kvinder, der med deres vedholdenhed og en nærmest religiøs overvågning af alle processer, har frembragt en balsamico eddike af høj kvalitet.

En balsamico med en koncentration og tæthed, som er opnået gennem årstidernes skiften og en rejse gennem familiens skatkister, nemlig trætønderne.

For 10 år siden startede ”la Vecchia Dispensa” at lagre en balsamico af økologiske druer. En balsamico med en meget fin balance mellem sødme og syrlighed. Smagen er fint blend af træ, most og med et strejf af karamel.


Balsamico Eddike er produceret her:

Emilia-Romagna
Italien