MENU
Vores pizzaioloer

Vores pizzaioloer

Ved stenovnen i bageriet på Amager i København arbejder vores pizzaioloer med italienske meltyper, langtidsfermentering af pizzadejen og kompromisløst håndværk. Vores hold af dygtige italienere har taget den gastronomiske arv med til Il Fornaio og sørger nu for, at vi kan sende vores pizzabunde afsted mod kunder i hele Danmark.

En pizza er ikke bare en pizza, det ved vores pizzaiolo, og derfor arbejdes der med respekt for den italienske gastronomiske arv, når pizzabundene laves, formes og bages indtil de får de karakteristiske surdejspletter og den boblende bløde skorpe, som man kender det fra Napoli.

Og hvor finder man så pizzaioloer, som kan sikre den kvalitet og det håndværk, som Il Fornaio gennem mere end 30 år har været kendt for? I Italien, selvfølgelig.

Lydtapetet udgøres af italienske klassikere og en varm duft fra stenovnen omslutter pizzabageriet, hvor pizzaioloerne slår deres folder. Hver pizzabund formes i hånden, inden de bages i stenovnen. Blandt pizzabagerne møder man blandt andet Emanuele og Valter. Emanuele kommer fra Napoli og Valter fra Rom, og de er altså er født til et liv med pizza. Emanueles familie har arbejdet med pizza indtil han selv åbnede et pizzeria i Napoli, Valter har arbejdet på pizzeriaer i hele Europa inden han selv åbnede i Rom, og for dem begge er arbejdet med mel, surdej, hævetider, formning og afbagning en kunst, som man kun kan være måbende tilskuer til.