1 dl mandler
25 g gær
4½ dl lunkent vand
1 tsk Il Fornaio Middelhavssalt
3 spsk Il Fornaio jomfruolivenolie
1 spsk honning
300 g sigtet speltmel
200 g Il Fornaio fuldkornsdurummel
50 g tørrede figner
50 g tørrede abrikoser
Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande til de er gyldenbrune og dufter. Lad dem køle af på en tallerken. Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, olie, honning, sigtet speltmel og fuldkornsdurummel. Ælt dejen godt sammen, men tilsæt ikke mere mel undervejs, det er en ret klistret dej. Skær figner og abrikoser i små tern og ælt dem hurtigt i dejen sammen med mandlerne. Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Form bollerne med en ske og sæt dem på bageplader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve ca. 30 minutter og bag dem i ovnen ved 190 grader i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.
Bollerne er gode som et lille mellemmåltid, til morgenmad og til ost.