1 lille butternutsquash, (ca. 800-1000 g)
300 g kejserhatte (eller andre svampe)
2 fed hvidløg
250 g spinat
Polenta:
7 dl vand
1 ½ dl hvidvin
2 dl polenta
1 spsk. smør
100 g revet parmesan
salt og peber
Forret til 4-5 personer eller hovedret til 2-3 personer
Græskar:
Flæk græskarret. Skær skrællen af det og skrab kernerne ud med en ske.
Skær græskarkødet i tern (du skal have 6-700 g) og kog dem i usaltet vand i 20-25 minutter, til de er møre.
Topping:
Skær svampene i mundrette stykker og snit hvidløg i tynde skiver.
Nip stilkene af spinaten, hvis nødvendigt.
Steg svampene gyldne i olivenolie på en stor, varm pande. Krydr dem med salt og tag dem af panden.
Steg hvidløg gyldent og kom spinat på. Lad spinaten akkurat falde sammen. Krydr med salt.
Polenta:
Dræn vandet fra græskarret og mos det med et piskeris.
Kog vandet i en gryde sammen med vin. Tilsæt polenta og pisk til den tykner, 1-3 minutter. Pisk moset græskar i og tag det af varmen. Tilsæt smør og parmesan. Smag til med salt og peber.