3 dl lunkent vand
20 g gær
1 tsk salt
3 spsk Il Fornaio jomfruolivenolie
150 g Il Fornaio fuldkornsdurummel
250 g Il Fornaio hvedemel tipo 00
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, fuldkorns durummel og hvedemel. Ælt dejen til den er glat og smidig. Ælt eventuelle smagsingredienserne i dejen. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Del dejen i 4, rul hvert stykke ud til en pølse og skær hver pølse ud i 8 stykker. Tril hvert stykke til en lang tynd pølse ca. 25 cm lang.
Læg pølserne på bageplader med bagepapir og lad dem hæve i 45 min. Bag grissinierne ca. 15 min ved 180 grader til de er gyldenbrune. Lad grissinerne køle helt af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Du kan bevare dine grissini neutrale, men du kan også lave forskellige smagsvariationer. Mængden på hver slags smag, passer til en hel portion dej:
100 g sorte finthakkede oliven
50 g groftrevet parmesan
2 spsk tørret rosmarin eller oregano
4 tsk chiliflager
75 g finthakkede soltørrede tomater
Tip: Hvis grissinierne bliver bløde under opbevaringen, kan du bage dem et par minutter i ovnen til de bliver sprøde igen.