300 g puntarelle
5 stk. ansjoser (fra glas)
2 fed hvidløg
1 stk. citron
100 g Parmigiano Reggiano
1 dl ekstra jomfru olivenolie
Puntarelle er en del af cikorie-familien, ligesom radicchio og julesalat og det er en af romernes yndlingsgrøntsager. Punterelle smager på en gang bittert og sødmefyldt, og den gør sig derfor rigtig godt i forhold til at bringe den bitre kontrast ind i de fem grundsmage for at skabe ultimativ velsmag. Noget danskerne har det lidt svært med at vænne sig til, men som italienerne ser som en selvfølge. Bitterstoffer er netop essentielle i den gode kogekunst, og det er en af grundene til, at puntarelle er så populær i det italienske køkken og specielt Rom.
Denne Puntarelle in Salsa di Alici spread er et take på den klassiske romerske ret af samme navn. Puntarelle kan bl.a. købes i Torvehallerne samt italienske specialbutikker.
Snit din puntarellesalat så fint som muligt. Tag halvdelen fra og svits af på en pande i olivenolie sammen med ansjoser og finthakket hvidløg 2-3 minutter. Tag af panden og vend sammen med det rå puntarelle og giv citronsaft- og skal, salt og peber og fintrevet parmesanost. Nydes på lunt eller ristet brød, f.eks. Il Fornaio Primitivo flute.