MENU

Vores varer / Økologisk Extra Jomfru Olivenolie - Testvinder i Politiken

Økologisk Extra Jomfru Olivenolie - Testvinder i Politiken

Produceret af nino centonze

Siciliansk single estate økologisk extra jomfru olivenolie af højeste kvalitet – naturligvis af første koldpresning. Olien er lavet på den Sicilianske NOCELLARA del BELICE – en stor oliven med fast frugtkød. Olivenolien koldpresses af håndhøstede solmodne oliven samme dag de høstes. Olien er balanceret i bitterhed og krydring. Smagen og duften karakteriseres som mellem frugtagtig og grøn med medio nuancer af, græs, tomat og artiskok. Det har vi naturligvis dokumenteret – da anprisning af italiensk extra jomfru olivenolie kun må gøres af et specifikt ekspertpanel.

Vi præsenterer olien i samarbejde med Centonze-familien. Deres estate – Case di Latomie – ligger i det vestligste hjørne af Sicilien, hvor træerne vokser blandt Romerrigets gamle ruiner. Centonze arbejder med stor respekt for råvaren og håndværket. Derfor er denne olie både økologisk og Slow Food certificeret. Centonze tager den tid der skal til, for at opnå det ypperste resultat. Vi deler samme filosofi i vores bageri – og kan derfor stolt kalde olien kompromisløs italiensk.

Vores tætte samarbejde sikrer, at vi har fuldt indblik i høstens kvalitet og hvad det vil sige at være kompromisløs ift. produktion af extra jomfru olivenolie. Senest har olien også fået en Extra Gold Medal ved den anerkendte kåring Biol (2021) og vundet bedst i test i Politiken (Februar 2020) – og Gambero Rosso har givet Centonze højeste anerkendelse med 3 ud af 3 olivenblade (2021).

 

 

Ingredienser & næringsindhold:

INGREDIENSER: Italiensk extra jomfru olivenolie. Olivenolie af bedste kvalitet, der er udvundet direkte af oliven og udelukkende ved mekaniske processer.

NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G
Energi: 3460kj / 840 kcal
Fedt: 93,33 g
Heraf mættede fedtsyrer: 14,67 g
Kulhydrater: 0 g
Heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 0 g
Salt: 0 g

Økologisk Extra Jomfru Olivenolie - Testvinder i Politiken

er produceret her:

sicilien
Italien

Kan købes i

Meny, Føtex, Udvalgte Føtex butikker, Udvalgte Føtex Food butikker, Bilka, Nemlig.com