750 g kartofler
250 g knoldselleri
1,2 liter grønsagsbouillon
1 laurbærblad
2 kviste rosmarin
2 fed hvidløg
100 g daggammelt Il Fornaio Siliciana brød uden skorpe
Il Fornaio Middelhavssalt
Peber
4 spsk. ricotta
1 fed hvidløg
Reven skal af 1 økologisk citron
Tilbehør:
Frisk timian
Brødsticks
Skræl kartofler og selleri og skær i mundrette stykker. Kom kartofler og selleri i en gryde sammen med bouillon, laurbærblad, hakket rosmarin og presset hvidløg. Kog det hele mørt ved svag varme i ca. 20 min.
Skær brødet i tern og læg det i en skål. Hæld koldt vand over så det dækker og lad stå til det er blødt – ca. 5 min.
Fjern laurbærblad fra suppen. Vrid brødet fri for vand og kom det i suppen. Blend suppen og smag til med salt og peber.
Rør ricotta med presset hvidløg, reven citronskal og smag til med salt og peber.
Servér suppen med rørt ricotta, timian og brødsticks.