400g Il Fornaio 50% fuldkornslinguine
5-600g blåmuslinger
1 frisk chili
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
15 san marzano tomater
1 dl hvidvin
1 håndfuld bredbladet persille
Retten minder meget om en udgave med Vongole, hjertemuslinger, men jeg har i denne valgt at bruge blåmuslinger, da de oftere er tilgængelige, der hvor du handler ind. Hvis du har muligheden for at få fingrene i andre muslinger, kan disse selvfølgeligt også bruges. Blåmuslinger bruges også i høj grad i det Italienske køkken.
Og bare for god ordens skyld, så bruger aldrig ost på pastaretter, hvor der indgår fisk og skaldyr. Det er en god tommelfingerregel.
Start med at ordne muslingerne. Alle ødelagte muslinger skal kasseres. Alle åbne muslinger, som ikke lukker sig, når man banker på dem, skal kasseres. Eventuelt skæg på muslingerne skal fjernes. Muslingerne skylles.
Hak hvidløg, chili og skalotteløg fint. Halver tomaterne. Pluk stilkene af persillen og hak stilkene.
Sauter persillestilke, chili, hvidløg og løg i olivenolie til løgene er klare. Kom hvidløg og tomater på. Læg låg på og varm op til der har dannet sig damp i gryden. Kom muslingerne ved og læg låg på igen, så de damper. Muslingerne skal have cirka 3 minutter under låg til de er åbnede. Smag saucen til med salt og peber. Vend pastaen i og server med friskhakket persille på toppen.