200g Il Fornaio Linguini med 50% fuldkorn
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 ansjosfiletter
1 dåse sardiner i olie
75g rosiner bredbladet persille
1 citron
Groft rasp, stegt gylden i olivenolie
Salt og peber
Denne ret stammer fra Sicilien og er måske et glimrende eksempel på, hvor forskellig maden kan være i det lange land. Hvor man i nord vil spise en kødfyldt, tung ragú, får du her modsætningen. En simpel pasta, hvor man kan se indflydelsen fra århundreder med knapt så venligt besøg sydfra, hvor Sicilien er første stop når man kommer af vandvejen. Retten bliver toppet med ”Mollica”, som egentlig bare betyder brødkrummer/rasp. De bliver ristet i en smule olivenolie og er med til at give en smule konsistens og knas. For en god ordens skyld, så river man ikke ost over retter med fisk.
Kog pastaen. Sauter finthakket hvidløg, ansjosfilet og skalotteløg i olien fra sardinerne til løgene er gennemsigtige. Tilsæt rosiner og sardiner (hvor du har fjernet eventuelle ben fra). Lad det simre cirka 5 minutter med 1 dl kogevand fra pastaen. Kom 1 spsk finthakket persille ved og smag til med peber skal og saft fra en citron. Vend pastaen i og lad den samle sig. Top pastaen med den gyldne rasp. NB. Teoretisk set burde det ikke være nødvendigt med salt i rettten, da både sardiner og ansjoser kan være ret salte. Men smag til med salt hvis den mangler, men gør det til allersidst.