MENU

Opskrifter / Bagværk

Panforte al cioccolato - Chokolade Panforte

6-8 personer
Panforte al cioccolato - Chokolade Panforte

200 g mandler, hakkede

100 g valnødder, hakkede

100 g tørrede figner, hakket

150 g kandiseret frugt (vi brugte pære, sukat og appelsin)

100 g Tipo 00 hvedemel

2 tsk. god kakao

½ tsk. stødt kanel

½ tsk. stødt korriander

½ tsk. stødt nellike

¼ tsk. allehånde

1 knivspids hvid peber

150 g honning

200 g god mørk chokolade, hakket

ca. 100 g flormelis til pynt

Smagen af jul er intens og noget af en smagsoplevelse i denne Panforte med chokolade. Panforte er en skøn italiensk julespecialitet fra Toscana. Nationalt i Italien spises den kun til jul, men i byen Siena i Toscana nydes den året rundt. Panforte er en slags konfektkage fyldt med nødder, kandiseret frugt og krydderier. Vi har i vores version tilføjet chokolade for en ekstra lækker smagsoplevelse.

Start med at hakke valnødder, mandler, figner og chokolade. Opvarm ovnen til 150 g og rist valnødder og mandler til de tager farve (ca 10-15 min). De hakkede figner kommes i en gryde og overhældes med vand til de netop er dækket. Tilsæt honning, chokolade og krydderier og lad det hele koge sammen i omkring 10 min. Massen skal være fast og klæg på dette tidspunkt. Hæld massen i en skål og tilsæt de ristede valnødder, mandler og kandiseret frugt og rør godt sammen. Tilsæt Tipo 00 hvedemel og kakao og bland det hele sammen med hænderne til en klæbrig masse. Jo koldere massen bliver, jo sværere er den at arbejde med. Kom massen i en velsmurt springform og tryk og pres den ud, så den får en pæn og jævn overflade. Bages i ovnen i 30-40 minutter. Tag kagen ud af ovnen og fjern formen. Lad den afkøle helt, før den skæres ud i tynde skiver og server med espresso for den helt autentiske italienske oplevelse. Alternativt laves kagen gerne dagen før den skal nydes, det bliver den kun bedre af. Opbevar kagen i en lufttæt beholder – den kan holde sig i flere uger.

TIP: Du kan nemt lave din helt egen version af denne skønne julekage. Du kan fx skifte både nødder og frugt ud med andre typer. Du kan også undvære chokoladen for en helt klassisk version.