MENU

Opskrifter / Pasta

Pappardelle med kantarel og timian

Pappardelle med kantarel og timian

Ingredienser:⠀⠀
1 pakke Pappardelle⠀⠀
300 g kantareller⠀⠀
1 skalotteløg⠀⠀
1 fed hvidløg⠀⠀
3-4 kviste timian⠀⠀
1 citron⠀⠀
150 g smør⠀⠀
Ekstra jomfru olivenolie⠀⠀
Salt og peber

Prøv denne yderst velsmagende opskrift på Pappardelle med kantarel og timian når det skal gå hurtigt, men du ikke vil gå på kompromis med smagen.

Anret pastaretten på ægte italiensk vis, ved at vende pappardellen med fyldet på panden inden det kommer på tallerkenen. På den måde kommer pastaen bedre til sin ret og den gode smag fordeles i retten.

Simpelt og enkelt. Det er italienske mad, når det er bedst. De få ingredienser som kendetegner italiensk madlavning, stiller større krav til dine råvarer. Derfor anbefaler vi denne ret når kantarellerne er i sæson, at du bruger en ekstra jomfru olivenolie med fyldig smag og en pasta på rene økologiske råvarer.

Vores økologiske Pappardelle er en pasta med en let konsistens, stor smag og fast bid. Fuldstændig som frisk, hjemmelavet pasta. Den er lavet på det bedste italienske durummel og friske økologiske æg, som slås ud lige før dejen blandes. Der er hele 23% æg i dejen, så når pastaen nedsænkes i det kogende vand, frigives straks en frisk duft af æg og modent korn.

Hvordan renser man kantareller? Kantareller gøres rene ved at børste jord og andet skidt af svampene med en lille børste. Undgå så vidt muligt at vaske svampene.

Når den danske kantarelsæson løber fra juni til oktober er det bare med at have opskrifterne klar, så du kan nyde denne smukke gule svamp mens den er spækket med lækker smag.

 

Sådan gør du

Snit løg og hak timian (uden kvist) fint. Rens kantareller med en pensel og del dem, hvis de er meget store. ⠀

Varm en pande med lidt olivenolie og steg løg og timian ved lav varme. Tilsæt kantareller når løgene er klare og tilsæt så smørret.

Tilsæt lidt salt til vandet og kog pastaen al dente. Vend med kantareller. Giv lidt citronsaft og -skal og smag til med salt og peber. ⠀⠀

 

Servér din Pappardelle med kantarel og timian – velbekomme!