MENU

Opskrifter / Aftensmad

Pizza con Cipolla Rossa e Øhhduja

1 pizza
Pizza con Cipolla Rossa e Øhhduja

1 pizzakugle fra Il Fornaio / eller en pizzabund rossa

1 flaske polpa di pomodoro fra Il Fornaio

100 g fior di latte eller drænet mozzarella

1 rødløg

50 g durum semolina fra Il Fornaio

100 g Øhhduja / N’duja

Nduja er en calabrisk pølse eller pølsefars, der er stærk og røget. Den kræver ofte tilberedning, og den varme krydrede smag passer perfekt til både pizza og pasta. På denne pizza bruger vi Øhhduja, en dansk pendant fra vores venner på Troldgården, som jeg synes holder niveau med de italienske.

Det er klart nemmest at lave en napolitansk pizza, hvis man har en pizzaspade, en pizzaovn og lidt håndelag, men man kan sagtens nå i mål med en hjemmeovn. Uanset om du laver dejen selv eller bruger vores dejkugler eller færdige bunde, hjælper vi hele vejen.

Hvis du bruger dejkugler, så tag dem ud fra frost gerne dage før og lad dem tø op på køl. Dette gøres optimalt i en plastbøtte, som er smurt med olie, så dejen ikke klistrer fast.

Dagen efter vender du dejen ud på durumsemolina og lader den få temperatur. Det er nemmest at holde kuglen så rund som muligt og holde den runde side opad.

Start med at bryde din Øhhduja ud i stykker. Hak dine rødløg i ringe og riv din mozzarella ud. Smag din tomatsauce til med et drys salt.

Tænd din ovn. Hvis du bruger en pizzaovn, så den får varme, eller din hjemmeovn på maks grader. Sæt en omvendt bageplade ind, eller et bagestål, hvis du har det.

Det første tip er aldrig at bruge tommelfingrene; vi vil gerne have skorpen luftig og bunden tynd. Tryk fra midten af dejen ud mod skorpen med pege- og langefingeren, så du føler, at du presser luften ud i skorpen. Gør dette hele vejen rundt, og du vil mærke, at dejen begynder at strække sig. Hvis du kan strække den med dine håndflader, så tag dig god tid, når du former skorpen, det er dit udgangspunkt.

Fyld tomat, Øhhduja og rødløg på, og sæt den ind i ovnen på en pizzaspatel eller flyt den med noget bagepapir.

Bag den, indtil skorpen løfter sig og får pletter eller bliver sprød. Pletter er nemmest, hvis ovnen er over 400 grader.