MENU

Vores brød / Surdejs Pizzadej

Surdejs Pizzadej

Surdejs Pizzadej

Vores Surdejs Pizzadej er lavet på egen surdej og italiensk Tipo 0 hvedemel og findes på frys i udvalgte butikker.

Her får du de karakteristiske surdejsbobler, et godt bid og dybde i smagen. Nok til 2 pizzaer, der kan toppes, som du ønsker – som en Bianco eller klassisk med tomat.

Surdejs Pizzadejen er velegnet til ovn, pizzaovn og pizzasten i grillen. Alternativt kan dejes bages som brød. Fx bliver 1 kugle nemt til 2-3 pitabrød, eller dejen kan steges med hvidløg og krydderier på en varm pande.

Optøning 1 time ved stuetemperatur. Ved 1 times optøning kan der dannes en skorpe på dejen, som kan afhjælpes med lidt vand og som så efterfølgende forsvinder ved bagning.

Det ultimative resultat opnås ved optøning på køl natten over. Her anbefaler vi at overføre dejen til en skål eller en bøtte, da den ellers kan klistre sig fast på indpakningen.

Bagetiden afhænger af topping samt bagetemperatur. Vi anbefaler bagning ved så høj temperatur som muligt.

Pita, pandestegte fladbrød, madbrød eller morgenboller

Du kan bruge vores Surdejs Pizzadej til meget mere end blot pizza. Deler du dejen op, kan du fx lave mini-foccacia med topping til madpakken, lave minipizza, forme dejen til boller eller trykke dem flade og stege dem på panden.

Forhandles nu hos udvalgte Føtex, Meny, samt FøtexFood, Bilka, Nemlig.com og Salling.

Mangler du inspiration til pizzatopping? Prøv en af vores mange opskrifter på pizza her på siden.

Pizza teknik

Vores bager Naresh får det til at se meget nemt ud når han laver flere hundrede i timen af vores færdigbagte pizzabunde! Men det kræver øvelse at forme den perfekte pizza. Vi har lavet en slowmotion video af hans teknik, så det er nemmere at se hvordan han gør. “Stretching” er en afgørende del i processen for at lave en god pizza! Hvis du gerne vil have en dejlig høj og luftig skorpe, er det vigtigste i din formning af pizzabunde, at du IKKE bruge en bagerulle, det slår luften ud af dejen. Du skal derimod gøre følgende:

1. Tryk dejen ud i durummel, så den ikke sætter sig når du skal overføre den til bagepladen eller pizzaovnen

2. Tryk med dine fingre fra midten ud af så du slå luften ud af bunden i midten.

3. Stræk dejen: Her kan du prøve at gøre som Naresh, det vil sige holde på dejen med en hånd mens du trækker med den anden knor ud i dejen. En anden metode kan være at strække dejen med begge hænder på bordpladen eller i luften. Her er det vigtigste stadig at du ikke trykker luften ud af skorpen når du strækker den.

Husk! Øvelse gør mester 🙂

 

___

Tre genveje til friskbagt pizza

Uanset om du vil lave din egen pizzadej fra bunden, eller du gerne vil nøjes med at forme færdighævede Surdejs Pizzadej – eller du foretrækker en færdiglavet bund, der blot skal toppes og bages derhjemme – så har Il Fornaio en løsning:

1 Du finder vores opskrift på hjemmelavet pizzadej med gær her og en langtidshævet surdejspizza her. 

2 Vores færdige surdejs pizzadejs kugler finder du på frost i udvalgte supermarkeder, og de skal blot tøs op i en times tid, inden de kan rulles, formes og toppes præcis, som du har lyst til. Smagen har en skøn surdejsdybde, og crusten udvikler en fin boblende struktur under bagningen.

3 Sidst, men ikke mindst er der selvfølgelig vores nye færdige pizzabunde skabt efter napolitansk forbillede. Kodeordene er langtidshævet, surdejsbaseret og kompromisløst. De fås i to varianter, med eller uden tomat, og findes på frost i udvalgte supermarkeder.

Ingredienser & næringsindhold:

Ingredienser: HVEDEMEL Tipo 0 42,7%, vand, DURUMHVEDEMEL 11,6%, hvedesurdej (HVEDEMEL, vand, gær), salt med jod, bagehjælpemiddel (HVEDEMEL, HVEDEGLUTEN), lys BYGMALT.

Energi 878 kJ / 200 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Fedt 0,7 g
heraf mættede fedtsyrer 1 g
Kulhydrat 42,3 g
heraf sukkerarter 1,3 g
Kostfibre 2,2 g
Protein 6,8 g
Salt 1,4 g

Surdejs Pizzadej

Kan købes i

Udvalgte Meny butikker, Udvalgte Føtex butikker, Føtex Food, Bilka, Nemlig.com