MENU

Opskrifter / Pizza & Sandwich

Den perfekte surdejspizza

Den perfekte surdejspizza

Pizzadej

  • 400 g Tipo 00 hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedesurdej (se vores opskrift her)
  • 2.5 g gær (kan udelades)
  • 400 ml lunt vand
  • 13 g salt

Ricottacreme

  • 200 g. ricotta
  • 50 g. creme fraiche
  • Skal og saft fra en mellem økocitron
  • Salt og peber

Med vores opskrift på den perfekte surdejspizza har du nemt et autentisk italiensk måltid klar. Undervurder ikke ingrediensernes enkelthed. Dette er et helt klassisk eksempel på den italienske mads filosofi, nemlig få men gode råvarer. Smagen og kompleksiteten ligger i det gode italienske mel, masser af vand samt en lang kold fermentering, således at man får den optimale glæde af surdejen.

 

Fremgangsmåde pizzadej

Alle ingredienser kommes i en stor skål og røres sammen med en stor røreske til en ensartet masse. Dette tager ca. 3-4 minutter. Alternativt på røremaskine med dejkrog.
Dejen overføres til en passende beholder med låg smurt med olivenolie. Har du tid, er det bedst at lade dejen stå på køkkenbordet i 1 time eller 2, men under alle omstændigheder kommes dejen i køleskab i minimum 12 timer, men helst 24 eller helt op til 48, hvis man vil have det bedste ud af surdejen.

Dejen tages fra køl. Nu skulle du gerne se en sammenhængende dej med tydelig glutenudvikling, dvs. elastisk og sammenhængende.

Drys mel på køkkenbordet og vend dejen forsigtigt ud på bordet. Dejen IKKE skal æltes, men skal håndteres meget nænsomt. Smag og saftighed sidder netop i den udviklede, hævede dej med masser af luft.

Med en dej-spartel eller kniv deles dejen nu op i 4 lige store stykker og strammes helt forsigtigt op, uden at presse luften ud, ved at trække dejens kanter ind mod bunden af dejkuglen, således at dejkuglen får en spændstig overflade.

Placer dine dejkugler i et let olieret fad, dæk med film og lad dem hvile i minimum 2 timer på køkkenbordet.

Tænd ovnen på højest mulige temperatur og forvarm dit bagestål/pizzasten eller bare bageplade så din pizza får en flot afbagning, samtidig med at den holder en flot og saftig krumme.

Tag en dejkugle forsigtigt fra fadet og placerer på et meldrysset bord. Forsigtigt tager du begge hænder, lægger dem over hinanden bevæger dig fra midten af dejkuglen og udad mod kanten uden at beskadige skorpen. Du kan med fordel også tage dejen op på knoerne og forsigtigt trække den ud til en passende størrelse.

Top nu pizzaen med dit yndlings-topping. Vi foreslår en ricottacreme, ristede kartofler, frisk rosmarin og slutteligt en god ekstra jomfruolivenolie.

Bag pizzaen i den brandvarme ovn indtil gyldenbrun, men hold et øje på den så den ikke tager for meget farve.

Top pizzaen med friske krydderurter og god ekstra jomfru olivenolie.

 

Fremgangsmåde ricottacreme

Bland alle ingredienser i en skål.
Smag til med salt, peber og eventuelt ekstra citronsaft.

 

Har du smagt vores nye Surdejs Pizzadej? Vi har gjort det nemmere at fremtrylle den perfekte surdejspizza derhjemme. Den kan købes hos Nemlig.com.