MENU

Vores brød / Surdejs-pizzabunde

Surdejs-pizzabunde

Surdejs-pizzabunde

Intet slår en pizza, der kommer rygende varm ud af ovnen. Sejsprøde skorper, en saftig krumme og en karakterfuld smag af surdej. Vores håndformede surdejs-pizzabunde er bagt efter napolitansk forbillede, så du lynhurtigt kan skabe en stor pizzaoplevelse derhjemme.

I over et år har vi eksperimenteret med hævetider, meltyper og surdej, og vi er nu stolte over at kunne byde velkommen til to nye medlemmer af Il Fornaio-pizzafamilien: Rossa og Bianca. To surdejs-pizzabunde skabt efter napolitansk forbillede med fyldige, velsmagende skorper og klassiske mørkbagte leopardpletter.

Pizzabundene er bagt med surdej, og i kombination med den lange hævetid på mellem 48 og 72 timer får dejen de bedste betingelser for at udvikle både elasticitet og en fin og let syrlig smag. I vores italienske bageri håndformer vi hver enkelt bund, som derefter får en tur i den glohede stenovn.

Hvis du ønsker at nørde håndværket bag vores surdejs-pizzabunde – alt fra valg af økologiske mel til surdej og biga – kan du læse mere her. 

Resultatet er en pizzabund, der er en smagsoplevelse i sig selv. Du skal blot toppe med dine yndlingsråvarer og bage pizzaen i 4 minutter ved 225 grader, før du kan servere en friskbagt surdejspizza af kompromisløs kvalitet.

Vores håndformede surdejs-pizzabunde findes i to varianter, og i bedste napolitanske stil kalder de på helt enkle toppings:

Bianca Pizza

Pizzaens svar på det hvide lærred, hvor du virkelig får mulighed for at smage dejen og udforske de mere moderne hvide pizzaopskrifter.

-Forslag: Smør den f.eks. med mascarpone og beklæd den med ultratynde kartoffelskiver, lidt frisk rosmarin og et drys parmesan til en kartoffelpizza, eller smør bunden med ricotta, fordel stykker af pancetta og giv den et godt drys sort peber. Prøv også at røre ricotta med revet citronskal og lidt salt, smør det over surdejspizzaen, og fordel stykker af mozzarella og lidt frisk salvie på toppen.

Rossa Pizza

Bunden har en frisk og forførende smag af solmodne, italienske tomater fra vores populære Polpa di Pomodoro (solmodne toscanske tomater, basilikum, olivenolie og lidt salt).

-Forslag: Det er oplagt at lave nogle af de klassiske napolitanske pizzaer som Margherita med brudstykker af bøffelmozzarella og frisk basilikum – eller Marinara med tynde skiver hvidløg, olivenolie og oregano. Bunden smager også dejligt f.eks. med ansjoser, parmaskinke eller grillede auberginer og mozzarella.

Få mere inspiration til din topping i vores opskriftunivers. 

 

TILBEREDNING AF PIZZABUNDEN

Pizzabunden behøver ikke optøning. Forvarm ovnen til 250⁰  varmluft med bagepladen. Placér pizzabunden på bagepapir og top med enkle, gode råvarer inden bagning (se serveringsforslag).

– Blød og luftig skorpe: Bages i 3-4 min.

– Sprød skorpe: Bages i 5-6 min.

 

FORHANDLERE

Mange skriver til os for at høre hvilke specifikke supermarkeder surdejspizzaerne forhandles hos, så vi har samlet lidt information til jer her:

Udover onlinehandel, Nemlig.com og Wolt Marketplace, forhandles vores pizzabunde hos Føtex, samt udvalgte Meny, Bilka, Super Brugsen, Kvickly, Løvbjerg og Føtex Food.

Udvalgte betyder oftest at den enkelte butik selv bestemmer om produktet skal bestilles hjem. Hvis de ikke er til at finde på frost, er det derfor altid en god idé at høre den ansvarlige i din lokale butik om de kan bestille pizzabundende hjem.

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du har svært ved at finde en lokal butik, som ikke kan/eller vil forhandle produktet.

_______

Tre genveje til friskbagt pizza

Uanset om du vil lave din egen pizzadej fra bunden, eller du gerne vil nøjes med at rulle og forme færdighævede surdejskugler – eller du foretrækker en færdiglavet bund, der blot skal toppes og bages derhjemme – så har Il Fornaio en løsning:

1 Du finder vores opskrift på hjemmelavet pizzadej med gær her og en langtidshævet surdejspizza her. 

2 Vores færdige surdejskugler finder du på frost i udvalgte supermarkeder, og de skal blot tøs op i en times tid, inden de kan rulles, formes og toppes præcis, som du har lyst til. Smagen har en skøn surdejsdybde, og crusten udvikler en fin boblende struktur under bagningen.

3 Sidst, men ikke mindst er der selvfølgelig vores nye færdige surdejspizzabunde skabt efter napolitansk forbillede. Kodeordene er langtidshævet, surdejsbaseret og kompromisløst. De fås i to varianter, med eller uden tomat, og findes på frost i udvalgte supermarkeder.

 

Ingredienser & næringsindhold:

Pizzabund Rossa: 

HVEDEMEL*, vand, hakkeder tomater*, hvedesurdej* (HVEDEMEL*, vand, gær), havsalt med
jod, ekstra jomfruolivenolie*, gær, oregano*, lys BYGMALT*

Ud af 100 g:
Energi: 751 kJ/179 kcal.
Fedt 1,5 g
heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
kulhydrater 34,9 g
heraf sukkerarter 0,8 g
protein 5,3 g
salt 1,5 g.

 

Pizzabund Bianca:

Vand, HVEDEMEL*, HVEDEMEL Tipo 0*, hvedesurdej* (HVEDEMEL*, vand, gær), HVEDEMEL Tipo 00*,
havsalt med jod, gær, lys BYGMALT*.

Ud af 100 g:
Energi: 758 kJ/181 kcal.
Fedt 0,4 g
Heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
Kulhydrater 37,3 g
Heraf sukkerarter 0,9 g
Protein 5,6 g
Salt 1,4 g

Surdejs-pizzabunde


Kan købes i

Udvalgte Kvickly butikker, Udvalgte Superbrugsen butikker, Udvalgte Meny butikker, Udvalgte Føtex butikker, Udvalgte Føtex Food butikker, Udvalgte Bilka butikker, Løvbjerg, Nemlig.com