MENU

Vores brød / Surdejs-pizzabunde

Surdejs-pizzabunde

Surdejs-pizzabunde

Il Fornaio betyder ”manden ved stenovnen”, men faktisk er det længe siden Il Fornaio kunne nøjes med blot én bager ved stenovnen. Særligt nu, hvor den helt store nyhed fra vores bageri på Amager i København er stenovnsbagte surdejs-pizzabunde med de karakteristiske ’leopardpletter’. Vores pizzaioloer har arbejdet hårdt og længe for at ramme den helt rigtige pizzabund efter napolitansk forbillede og vi er nu stolte af at kunne præsentere netop dette. Byd velkommen til Il Fornaio Pizzabund Rossa og Pizzabund Bianca.

Surdej, god tid og napolitansk håndværk

Hvordan skaber vi den helt rigtige, bløde, seje og stenovnsbagte pizzabund, som vi kender fra Napoli? Det spurgte vi os selv om, og vejen frem til det færdige produkt har været en rejse rundt i meltyper, hævetider, stenovne og selvfølgelig har rejsen været fyldt med masser af god pizza. Den italienske gastronomiske arv skal man ikke spøge med, så som altid har vi taget opgaven ganske seriøst og håndplukket de dygtigste pizzabagere og -magere fra Napoli, som vi nu har fornøjelsen af at have på holdet i Il Fornaio.

En pizzadej tager tid, og vores fermenterer i 48-72 timer og netop dér, syntes vi at surdejen og de økologiske meltyper går op i en højere enhed, som giver sig til kende efter en tur i vores glohede stenovn.

Italiensk mel – naturligvis

Til pizzadejen har vi fundet frem til en kombination af tipo-0 og manitobamel, som sammen med surdejen og den lange fermentering, giver netop den let syrlige smagsprofil samt det gode bid, en pizza af napolitansk slags er så kendt og elsket for. Med en hævetid på mellem 45 og 72 timer, får dejen lov at udvikle sit fulde potentiale, inden den kommer i hænderne på pizzaioloerne.

 

Il pizzaiolo

Og hvor finder man så pizzaioloer, som kan sikre den kvalitet og det håndværk, som vi i mere end 30 år har været så stolte af? I Italien, selvfølgelig. I vores store bageri har der længe været italienske bagere blandt melposer og surdej, og dette er heller ingen undtagelse i vores nyetablerede pizzabageri under samme tag.

Lydtapetet udgøres af italienske klassikere og en varm duft fra stenovnen omslutter pizzabageriet, hvor vores pizzaioloer slår deres folder. Hver pizzabund formes i hånden, inden de bages i stenovnen. Blandt pizzabagerne kan du blandt andet møde Emanuele og Valter. Emanuele kommer fra Napoli og Valter fra Rom, og de er altså er født til et liv med pizza. Emanueles familie har arbejdet med pizza indtil han selv åbnede et pizzeria i Napoli, Valter har arbejdet på pizzeriaer i hele Europa inden han selv åbnede i Rom, og for dem begge er arbejdet med mel, surdej, hævetider, formning og afbagning en kunst, som man kun kan være måbende tilskuer til.

Med tomatsauce eller uden?

Vores pizzabunde fås i en rossa og en bianca. På Pizzabund Rossa har vi toppet pizzabunden med vores pizzasauce lavet på tomatsauce af toscanske sommertomater. De fuldmodne tomater nyder solen på gården Podere Belfiore ved den toscanske kyst og laves efterfølgende nænsomt til en polpa på ganske få ingredienser – som altså udgør den perfekte pizzasauce til vores Pizzabund Rossa. Tilsæt god mozzarella og du har en pizza margherita som er et napolitansk pizzeria værdigt.

Pizzabund Bianca er en klassisk hvid pizzabund, hvor dejen får lov at spille hovedrollen og du skal blot vælge din yndlingstopping. Vi kan anbefale at smørre bunden med mascarponeost og derefter komme tynde skiver af kartoffel på samt frisk rosmarin.

 

TILBEREDNING

Optø pizzabunden i minimum 10 minutter. Forvarm ovnen til 225⁰ med bagepladen. Placér pizzabunden på bagepapir og top med enkle, gode råvarer inden bagning (se serveringsforslag).

– Blød og luftig skorpe: Bages i 3-4 min.

– Sprød skorpe: Bages i 5-6 min.

 

Kan bl.a. købes online hos Nemlig.com og Wolt Marketplace.

Ingredienser & næringsindhold:

Pizzabund Rossa: 

HVEDEMEL*, vand, hakkeder tomater*, hvedesurdej* (HVEDEMEL*, vand, gær), havsalt med
jod, ekstra jomfruolivenolie*, gær, oregano*, lys BYGMALT*

Ud af 100 g:
Energi: 751 kJ/179 kcal.
Fedt 1,5 g
heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
kulhydrater 34,9 g
heraf sukkerarter 0,8 g
protein 5,3 g
salt 1,5 g.

 

Pizzabund Bianca:

Vand, HVEDEMEL*, HVEDEMEL Tipo 0*, hvedesurdej* (HVEDEMEL*, vand, gær), HVEDEMEL Tipo 00*,
havsalt med jod, gær, lys BYGMALT*.

Ud af 100 g:
Energi: 758 kJ/181 kcal.
Fedt 0,4 g
Heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
Kulhydrater 37,3 g
Heraf sukkerarter 0,9 g
Protein 5,6 g
Salt 1,4 gKan købes i

Udvalgte Kvickly butikker, Udvalgte Superbrugsen butikker, Udvalgte Irma butikker, Udvalgte Meny butikker, Udvalgte Føtex butikker, Udvalgte Føtex Food butikker, Udvalgte Bilka butikker, Nemlig.com