3 dl lunkent vand
15 g gær
175 g Il Fornaio hvedemel tipo 00
200 g Il Fornaio fuldkornsdurummel
1 spsk Il Fornaio ekstra jomfru olivenolie
1 tsk salt
1 glas Il Fornaio pastasauce med aubergine
200 g pecorino
6 spsk Il Fornaio pesto med basilikum
evt. 1 lille bundt basilikum
Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt fuldkorns durummel, hvedemel, olie og salt. Ælt dejen godt igennem til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve tildækket 1½ time.
Varm ovnen op til 250 grader med en bagesten eller en bageplade. Del dejen i to og rul hvert stykke ud til en stor firkantet pizza på størrelse med bagepladen. Sørg for at der er rigeligt med durummel på bordet, så dejen ikke hænger fast. Smør pastasaucen jævnt ud på hver pizza. Skær pecorinoen i tynde skiver og læg ovenpå pastasaucen. Træk en pizza af gangen over på bagesten eller bageplade og bag den ca. 12 minutter til osten er smeltet og kanten af pizzaen er lysebrun. Dryp med pesto og drys med frisk basilikum inden servering.
Tip: I stedet for pecorino kan du bruge groftrevet frisk mozzarella.