MENU

Opskrifter / Brug brødet

Ret med kikærter, parmesan, brunet smør og grønne oliven

2
Ret med kikærter, parmesan, brunet smør og grønne oliven

Ingredienser

1 dåse kogte kikærter

En håndfuld grønne oliven

Parmesan

Smør

Olivenolie

Salt og peber

De nye kostråd opfordrer til, at vi spiser flere bølgfrugter, så giv dig i kast med denne ret med kikærter, parmesan, brunet smør og grønne oliven.

 

Bønner. Magiske bønner. Om du vil sælge din eneste bøf for en håndfuld bønner, der bliver til en stige, der går over skyerne, eller blot spise bedre for miljøet, din krop og din smagspalet – så kan du roligt (eller med iver!) læse videre.

 

Bælgfrugter er en fremragende kilde til protein og en spandfuld med næringsstoffer. Deres klimaaftryk er blandt de laveste, og derfor har vi kastet os ud i en række opskrifter, der skal gøre de berygtede, dødssyge Pinocchio-kugler, til en velsmagende oplevelse, som alle kan lave uden de store kvaler.

 

Om du koger bønnerne selv, eller anvender bønner fra dåse/karton, så husk at du kan komme langt med at investere i en god olivenolie, friske urter og salt.

 

Sådan gør du

Brun en god klat smør i en gryde.

Frigør oliven fra sten og skær i fine skiver.

Rist friskkværnet peber let af på panden.

Tilsæt herefter kikærter med lidt væde og varm op. Kom en god klat smør og olivenolie ved, og lad det samle sig.

Tilsæt revet parmesan og rør det godt ud i kikærterne. Smag til med salt og peber, og giv mere væde, hvis det er nødvendigt.

Anret kikærterne på en tallerken, fordel oliven og giv lidt brunet smør og olivenolie.

Servér din ret med med kikærter pronto!