MENU

Opskrifter / Brug brødet

Ribollita med focaccia

4 Personer
Ribollita med focaccia

150g tørrede borlottibønner (kan erstattes af forkogte bønner på dåse)
3 løg
1 laurbær
3 fed hvidløg

50-100g pancetta
2 gulerødder
2 pastinakker
2-3 stængler bladselleri
200g små tomater
200g sortkål – kan erstattes af grønkål
4 skiver Il Fornaio focaccia brød m. rosmarin

800 ml grøntsagsboullion

Il Fornaio Ekstra Jomfru Olivenolie
Il Fornaio Middelhavsalt og peber

Ribollita betyder egentlig kogt to gange eller kogt igen. Hvilket jo i høj grad indbyder til at man skal lave den til to dage. Så lav endeligt rigeligt når du er i gang. Og jeg kan næsten garantere dig, at den smager endnu bedre dagen efter.

Dagen før lægges de tørre bønner i koldt vand og udblødes over natten. På dagen hældes vandet fra bønnerne. Bønnerne kommes i en gryde med vand, et løg, et fed hvidløg og 1 laurbærblad og koges til de er møre. Alternativt kan kan udbløde og koge en større mængde bønner, som så fryses, så de er klar når de skal bruges.

Skær pancettaen i mindre stykker og svits hurtigt i olivenolie. Kom finthakkede løg, hvidløg, bladselleri og gulerod ved og sauter til løgene er klare. Kom tern af pastinak og peberfrugt på sammen med bouillonen og simmer en halv time. Kom herefter grove tern af brødet, bønner, sortkål og tomater ved. Kog i endnu 20 minutter ved lav varme. Smag til med salt og peber.
Under kogningen kan man tilsætte en bouquet garni af laurbær, persillestængler og timian for at give mere smag. Denne fiskes op før servering.

Server med focaccia. Lav endeligt rigeligt af suppen, da den smager endnu bedre på andendagen.