Pighvar
1 friskfanget slethvar/pighvar
1 dl hvidvin
Extra jomfruolivenolie
En håndfuld ristede hasselnødder
Friske urter (fx timian, persille, løvstikke, mynte)
Salt og peber
Risotto
200 g Arborio risottoris
1 skalotteløg
1 dl hvidvin
5 dl grøntsagsfond
En stor håndfuld fintrevet parmesan
En smørklat
Salt og peber
Extra jomfruolivenolie
Slethvar
Soigner fisken og gnid den med en lille håndfuld salt. Lad den hvile på køl i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 180 grader. Byg en rede af urter i et ildfast fad og anbring fisken ovenpå. Hæld hvidvin og olivenolie over, og sæt fisken i ovnen. Spørg din fiskehandler hvor længe du skal give fisken, da det kommer an på størrelsen. Når fisken er færdig, flyttes den over på spækbræt. Al den gode juice fra fisken anbringes en lille gryde og monteres med smør, finthakket urter og hasselnødder. Fileter fisken ved bordet og hæld sauce over.
Risotto
Varm en sjat olivenolie i en tykbundet gryde, og steg fintsnittet løg og ris ved lav varme i et par minutter.
Tilsæt herefter hvidvin og lad alkoholen fordampe. Tilsæt herefter grøntsagsfonden lidt ad gangen, som risene suger det til sig. Når risene er al dente tilsættes en iskold smørklat og parmesan. Sluk for varmen, rør godt rundt og lad det hvile.
Server risottoen med pighvar og et iskold glas hvidvin.