MENU

Opskrifter / Ris

Risotto Bianco med slethvar

2
Risotto Bianco med slethvar

Pighvar

1 friskfanget slethvar/pighvar

1 dl hvidvin

Extra jomfruolivenolie

En håndfuld ristede hasselnødder

Friske urter (fx timian, persille, løvstikke, mynte)

Salt og peber

Risotto

200 g Arborio risottoris

1 skalotteløg

1 dl hvidvin

5 dl grøntsagsfond

En stor håndfuld fintrevet parmesan

En smørklat

Salt og peber

Extra jomfruolivenolie

Slethvar

Soigner fisken og gnid den med en lille håndfuld salt. Lad den hvile på køl i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 180 grader. Byg en rede af urter i et ildfast fad og anbring fisken ovenpå. Hæld hvidvin og olivenolie over, og sæt fisken i ovnen. Spørg din fiskehandler hvor længe du skal give fisken, da det kommer an på størrelsen. Når fisken er færdig, flyttes den over på spækbræt. Al den gode juice fra fisken anbringes en lille gryde og monteres med smør, finthakket urter og hasselnødder. Fileter fisken ved bordet og hæld sauce over.

Risotto

Varm en sjat olivenolie i en tykbundet gryde, og steg fintsnittet løg og ris ved lav varme i et par minutter.

Tilsæt herefter hvidvin og lad alkoholen fordampe. Tilsæt herefter grøntsagsfonden lidt ad gangen, som risene suger det til sig. Når risene er al dente tilsættes en iskold smørklat og parmesan. Sluk for varmen, rør godt rundt og lad det hvile.

Server risottoen med pighvar og et iskold glas hvidvin.