MENU

Opskrifter / Ris

Risotto med kantareller

4 personer
Risotto med kantareller

2 dl Extra jomfru olivenolie

200 g Arborio Risotto-ris
400 g friske kantareller, de største hakkes groft
50 g revet parmesan
1 finthakket løg
1 rød chili, finthakket
1 zucchini (squash)
1 fed hvidløg
2-3 stilke frisk timian (frisk hakket)
En håndfuld frisk hakket bredbladet persille
Vild fennikelblomst eller knuste fennikelfrø
2 tsk citronsaft
2 tsk hvidvinseddike
2 dl hvidvin
Ca. 1 l kyllingebouillon – vand kan naturligvis erstatte bouillonen.

Risotto med kantareller må siges at være en rigtig italiensk klassiker, og ligger derfor vores moderhjerte meget nær. Der er virkelig god smag i den på grund af de umami-rige ingredienser samtidig med at det er en fyldig ret, der er meget mættende. Servér din risotto med kantareller som et aftensmåltid i sig selv, eller som tilbehør til kød eller salater.

Vi bruger naturligvis gode italienske råvarer og de klassiske risottoris i tilberedningen. Vil du gerne komme lidt nemmere omkring tilberedningen kan du også bruge en af vores økologiske risottoblandinger som vores Risotto med Karl Johan Svampe eller Asparges Risotto.

 

Sådan gør du

Varm 1 dl olie med hvidløg på en pande.

Svits kantarellerne, og tilsæt ½ dl hvidvin. Lad alkoholen fordampe, og stil til side.

Skær den yderste del af zucchini (squashen) – inkl. skrællen, cirka 1 cm – i små tern.

1 dl olie varmes i en gryde og zucchini, løg, halvdelen af chilien og timianen tilsættes og sauteres. Smid løg, chili og timian væk – men gem zucchinien.

Olien, der nu har taget smag, varmes godt op. Risotto-risene svitses 2-3 minutter i olien, og resten af vinen tilsættes, og koges ind.

Den varme bouillon – eller blot varmt vand – hældes nu ved, så risene lige dækkes, og koges i 10-14 minutter, mens du rører og løbende tilsætter bouillon.

Når risene er ‘har bid’, vendes svampe, persille, timian, resten af chilien, fennikelblomst og parmesan i. Rør, indtil blandingen er cremet.

Smag til med citronsaft og hvidvineddike, og juster evt. med vand eller bouillon, så risottoen ikke bliver tør. Når risene er al dente, blandes zucchinien i. Servér straks på en varm tallerken, med lidt kantareller på toppen, et drys fennikelblomst og persille. Hvis du ikke kan skaffe fennikelblomst, kan du skabe næsten samme smag ved at bruge knuste fennikelfrø.

Velbekomme!

 

Opskriften er udviklet af Alessandro Jacoponi.