9 dl lunkent vand
1/2 pk gær
2 spsk Il Fornaio Middelhavssalt
250 g speltmel
250 g fuldkornsspeltmel
400 g Il Fornaio Fuldkornshvedemel
100 g kogt Quinoa
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
1 spsk kanel
2 spsk Il Fornaio Sukkerrørskrystaller
Rør gæren ud i vandet. Kom salt, mel, quinoa, frø og kerner i og rør dejen blød med en ske med 1/2 spsk. kanel og 1 spsk. sukker. Dejen skal være blød. Koldhæver mindst 4 timer – eller fx. natten over.
Efter hævning røres dejen igennem igen. En rund springform fores med bagepapir. Hæld dejen i. Drys toppen med lidt mel og resten af kanelsukkeret. Ønskes brødet sødere eller med kraftigere smag af kanel kan mængerne justeres efter smag og behag.
Sættes i en forvarmet ovn på 200° i ca. 75 minutter.
Tag brødet ud af formen (behold papiret på) Lad det køle af på en rist.
Anret det dekorativt fx. på et rundt serveringsbræt.