MENU

Vores varer / økologisk balsamico

økologisk balsamico

Produceret af familien pelloni

Aceto Balsamico di Modena IGP produceret på økologiske druer. Aceto Balsamico di Modena IGP lagres og modnes på familiens egne egefade i 24 måneder.

Ordentlig balsamicoeddike findes i den italienske region Emilia Romagna, nærmere bestemt ved Modena. Familien Pelloni startede for fire generationer siden med at lagre deres eddike i trætønder. I starten var eddiken tænkt som en kær arv, der skulle gives til familiens næste generationer af piger, som skulle bruge eddiken i medgift!

I 1975 blev familiefirmaet La Vecchia Dispensa endelig grundlagt med en endeløs række af potter, krukker og tønder sammen med familiens kæreste eje ”ACETAIAEN”, som for årtier tilbage grundlagde den første ”eddike-mor”.

I dag starter alle eddiker med en kvindes navn, i respekt for de generationer af kvinder, der med deres vedholdenhed og en nærmest religiøs overvågning af alle processer, har frembragt en balsamico eddike af høj kvalitet.

En balsamico med en koncentration og tæthed, som er opnået gennem årstidernes skiften og en rejse gennem familiens skatkister, nemlig trætønderne.

Ved tusindårsskiftet startede ”la Vecchia Dispensa” at lagre en balsamico af økologiske druer. En balsamico med en meget fin balance mellem sødme og syrlighed. Smagen er fint blend af træ, most og med et strejf af karamel.

IGP (Indicazione Geografica Protetta) garanterer et produkt med oprindelse i en region eller et land, hvis kvalitet, opskrift og egenskaber kan spores tilbage til dets geografiske oprindelse.

Et par dråber balsamico eddike kan gøre underværker for smagen i din gryderet, ovenpå en bøf eller jordbær, eller prøv at vende 1 skive rødløg i et par skefulde balsamico, før du blander dem i salaten. Balsamico kan anvendes dels til salatdressinger, dels som krydderi i saucer, endelig kan den indkoges og bruges som en lækker sirup til desserter eller oste. Balsamico kan også dryppes hen over en god vaniljeis.

 

 

Ingredienser & næringsindhold:

Ingredienser: Økologisk kogt druesaft, økologisk vineddike.

Energi: 908,0 Kj / 213,0 Kcal.

Ud af 100 ml:
Fedt 0,0 g
heraf mættede fedtsyrer 0,0 g
kulhydrater 48,1 g
heraf sukkerarter 48,1 g
fibre 0,0 g
protein 0,4 g
0,1 salt g.

 

Varenummer: 441339

økologisk balsamico

er produceret her:

emilia-romagna
ItalienKan købes i

Udvalgte Meny butikker, Nemlig.com