300 g pasta fx Rigatoni
2 store gulerødder
½ usprøjtet citron
½ dl. Ekstra jomfru olivenolie
evt. 1 spsk. akaciehonning
Salt og friskkværnet peber
40 g mandler
50 g frisk parmesan
Pasta a la Era Ora i 1998
Skræl gulerødder, skær dem i mindre stykker og kog i vand, til de er møre (ca. 20 min).
Hæld vandet fra, og kom gulerødder op i en blender.
Tilsæt olie, saft og revet skal fra citron, evt. honning, salt og peber og blend til en fin puré. Da sødmen i gulerødder skifter alt efter sæsonen, er det vigtig at smage på puréen, når den er færdig, i forhold til om den evt. har behov for mere citron eller honning. Der skal være en perfekt balance mellem syre og sødme.
Bring en gryde med vand i kog, tilsæt en skefuld salt.
Kom pasta i vandet og lad det koge 7-8 min. til det er al dente.
Hak mandler og riv parmesan.
Hæld vandet fra pastaen, når den er al dente, lad dog lidt vand blive på pastaen, da det er med til at danne saucen til pastaen, sammen med gulerodspuré og parmesan.
Tilsæt ca. halvdelen af gulerodspuréen til pastaen og 2/3 af parmesanen, lidt salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt, så gulerodspuré og parmesan danner en god sauce rundt om pastaen.
Servér pastaen med det samme, og drys med hakkede mandler og resten af parmesanen. Afslut med lidt olivenolie på toppen.