MENU

Opskrifter / Dolci

Risalamande med sorte ris

4 Personer
Risalamande med sorte ris

2,5 dl. Il Fornaio sorte fuldkornsris
1 l vand
½ l mælk
1 stang vanilje
2 spsk sukker
50 g hakkede mandler
2,5 dl piskefløde
½ tsk. Il Fornaio Middelhavssalt

Risalamande med sorte ris er et frisk pust og bryder lidt med traditionerne. Dog er den velkendte smag af vanilje og mandler helt som du kender den. Står du for risalamanden i år? Så prøv vores opskrift på juledesserten med sorte ris. Cremet, sød og ikke mindst et perfekt gemmested for mandlen.

Start med at koge de sorte ris i 45 min. i 1 l. vand.
Dræn overskydende vand fra.
Tilsæt mælk, skrab vaniljekornene ud og bland med sukkeret og tilsæt.
Kog under låg i ca. 35 min. ved svag varme.
Tag gryden af blusset og lad grøden afkøle helt. Vend hakkede mandler i.
Pisk fløden til flødeskum og vend forsigtigt i til sidst.
Server med lun kirsebærsauce eller italienske Amarena kirsebær fra Umbrien.

 

Buon Appetito – vi håber, at risalamande med sorte ris også bliver et hit hos jer. Ønsker du flere italienske juleopskrifter kan du finde flere opskrifter lige her.