MENU

Opskrifter / Brug brødet

Bønner med daddeltomater, oliven og basilikum

2
Bønner med daddeltomater, oliven og basilikum

Ingredienser

400 g kogte bønner (butterbeans eller cannellini)

10-15 daddeltomater

En håndfuld sorte og grønne oliven

½ skalotteløg/rødløg

1 fed hvidløg

Frisk basilikum

½ citron

Olivenolie

Salt og peber

Bønner. Magiske bønner. Om du vil sælge din eneste bøf for en håndfuld bønner, der bliver til en stige, der går over skyerne, eller blot spise bedre for miljøet, din krop og din smagspalet – så kan du roligt (eller med iver!) læse videre.

 

Bælgfrugter er en fremragende kilde til protein og en spandfuld med næringsstoffer. Deres klimaaftryk er blandt de laveste, og derfor har vi kastet os ud i en række opskrifter, der skal gøre de berygtede, dødssyge Pinocchio-kugler, til en velsmagende oplevelse, som alle kan lave uden de store skavanker.

 

Om du koger bønnerne selv, eller anvender bønner fra dåse/karton, så husk at du kan komme langt med at investere i en god olivenolie, friske urter og salt.

 

Sådan gør du

Kom halvdelen af de kogte bønner i en foodprocessor med et godt skænk olivenolie, hvidløg, salt og peber.

Kom den anden halvdel i en gryde med lidt af bønnejuicen, salt, peber og olivenolie.

Kør bønnerne i foodprocessoren til det bliver til en fin mos.

Snit løg, halvér tomater og fjern sten fra oliven. Kom i en skål med basilikumblade og giv citron, salt, peber og olivenolie.

Lun bønnemos og bønner, og anret i en halv dyb tallerken. Fordel tomatsalaten ovenpå, og sørg for at få al ’juicen’ med.