2 kalvekoteletter
2-3 spsk Il Fornaio hvedemel
1 æg
2-3 spsk Il Fornaio polenta
Smør og olie til stegning
Salt og peber
Salat:
2 håndfulde Ruccola
4-6 san marzano tomater
oliven
Vinaigrette
3 spsk Il Fornaio ekstra jomfru olivenolie
1 spsk citronsaft
1 spsk Il Fornaio balsamico
1 spsk kapers
Salt og peber
Nu skal du ikke blive bange, for det er knapt så drabeligt, som det kan lyde, men Cotoletta a orecchio di elefante betyder elefantøre kotelet og det har mest reference til størrelsen, for kødet kommer fra en kalv. Det er dristige milanesiske restauratører, som har navngivet retten. Det lyder selvfølgeligt også mere eksotisk. Hvis de ikke er banket helt så flade og store, men stadig panerede, så vil de fleste nok bare kalde dem cotolettas eller milanesas.
Men det er en kalvekoetelet, som er blevet banket flad og paneret. Normalt bliver den paneret helt klassisk i først mel, så æg og rasp. Jeg har twistet det bare en lille smule og paneret i polenta. Når det kommer til panering, så har det den fordel, at det er glutenfrit frem for rasp, så du kan bruge det som alternativ, hvis du får besøg af en glutenallergiker. Husk også at melet så skal erstattes af polenta.
Her kommer den bare med en lille salat på siden, men du kan også sagtens servere tungere tilbehør til.
Kalvekoteletterne bankes flade. Vendes først i mel krydret med salt og peber, herefter sammenpisket æg og til sidst polenta.
Steg koteletterne i en blanding af smør og olie. Cirka 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelsen.
Server med en let salat vendt i vinaigretten.