Grundopskrift:
Fettucini (lang, båndpasta):
250 g Il Fornaio hvedemel, tipo 00
250 g Il Fornaio durummel
3 hele æg
Grundopskrift:
Ravioli (fyldt pasta):
250 g Il Fornaio hvedemel, tipo 00
250 g Il Fornaio durummel
4 hele æg
Når italienerne laver frisk pasta skelner de mellem pasta til fettucini (lang) og pasta til f.eks. ravioli (fyldt). Forskellen er antallet af æg i pastadejen. Laver man ravioli skal dejen være mere fugtig, så dejen kan lukke omkring fyldet. Derfor har vi to grundopskrifter.
Fettucini:
Ælt mel og æg sammen til en smidig og glat dej. Dejen skal æltes grundigt. Derefter rulles dejen ud til fettucini på en pastamaskine og skæres evt. i strimler i hånden.
Ravioli:
Ælt mel og æg sammen til en smidig og glat dej. Dejen skal æltes grundigt. Derefter rulles dejen ud på en pastamaskine.