MENU

Opskrifter / Pasta

Fusilli med spinat, mascarpone og parmesan

4 Personer
Fusilli med spinat, mascarpone og parmesan

300 g Il Fornaio Fusilli
500 g frisk spinat
2 fed hvidløg
1 spsk. Il Fornaio Ekstra Jomfruolivenolie
1 spsk. smør
½ muskatnød
Il Fornaio Middelhavssalt
Peber
1 ½ dl fløde
150 g mascarpone
100 g reven parmesanost

Lækker fusilli med spinat, mascarpone og parmesan er nemt og enkelt at tilberede og kræver et minimum af tid, så alle kan være med.

Mascarpone er en rigtig italiensk klassiker, der ofte leder tankerne hen på tiramisu eller cheesecake, men den cremede og flødeagtige ost formår at få det allerbedste frem i salte retter som denne, hvor den forfiner smagen af de andre råvarer.

Spinaten smager herligt og giver lige det ekstra til denne cremede pastaret. Nyd den vegetarisk eller tilsæt kød eller fisk i form af fx dampet rødspætteruller, et stykke bagt laks eller torsk.

Pasta er en simpel hverdagsredning når tiden er knap og denne ret er bestemt ingen undtagelse. Og så smager den helt fantastisk med de to ostevarianter, der gør den ekstra cremet. Denne ret kan laves med din yndlingspasta – uanset om det er penne, fusilli eller spaghetti. Prøv vores forskellige fuldkornsvarianter for lidt mere bid og en autentisk italiensk smag.

Engang imellem skal der være plads til at nyde vaskeægte comfort food, og selvom at denne ikke er den letteste ret, hvad angår kalorier, så elsker vi den. Og helst med et godt glas italiensk rødvin til!

 

Sådan gør du

Kog fusilli som angivet på emballagen med salt og afdryp. Gem lidt af kogevandet.

Skyl spinaten godt og slyng den tør. Skær hvidløg i skiver.

Varm olien på en stor pande. Tilsæt smør, hvidløg og revet muskatnød. Så snart smørret er smeltet tilsættes spinat. Når spinaten falder sammen (tager et par minutter) krydres den med salt og peber. Herefter tilsættes fløde og mascarpone. Vend det hele godt rundt, tilsæt pasta og juster konsistensen med pastavand til den er godt cremet. Tilsæt revet parmesanost og rør godt sammen. Server straks.

Servér din fusilli med spinat, mascarpone og parmesan til fx dampet rødspætteruller, et stykke dampet laks eller torsk.